María José Rielo

Departament de Música Clàssica i Contemporània

mrielo@esmuc.cat

Fagot

Rielo María José

Formació

Nascuda a Galícia, va cursar el seus estudis al Conservatori Superior del Liceu a Barcelona, va realitzar els seus estudis de màster a Munic amb el professor Dag Jensen i va ser membre de l'acadèmia de l'orquestra Bamberger Symphoniker.

Premis

Va aconseguir el tercer premi en la 62a edició del prestigiós concurs ARD International Music Competition 2013, celebrat a Munic, Alemanya, i el premi BR- Klassik- Onlinepreis.

Trajectòria

Ha col·laborat amb la Sächsische Staatskapelle Dresden, Symphonierochester des Bayerischen Rundfunks, Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, WDR Sinfoniorchester Köln, Münchener Kammerochester o  l'Orquestra Mozart on ha treballat sota la batuta de Claudio Abbado, Mariss Jansons o Herbert  Blomstedt entre altres.

Com a solista va aparèixer amb la Münchner Rundfunkorchester, Münchener Kammerorchester, Orquestra Simfònica de la Ràdio Televisió Espanyola, Bad Reichenhaller Philharmonie,  Orchester der Schäftlarner Konzerte, Orquestra Xove Simfònica de Galícia, Orquestra GAOS, Orquestra Vigo 430, així com oferint recitals en festivals a Alemanya.

És membre de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i fagotista principal convidada de l'orquestra de cambra de Munich.

 

Docència

És professora de fagot i de música de cambra al Conservatori Superior del Liceu i al Forum Musikae a Madrid. Des del curs 2020-2021 és professora de fagot a l'Escola Superior de Música de Barcelona.