Lluc Casares

Departament de Jazz, Flamenco, Música Moderna i d'Arrel

lcasares@esmuc.cat

Combo
Composició de música moderna I
Composició de música moderna II

Lluc Casares

Saxofonista i clarinetista, aficionat a la composició i als arranjaments per diferents formats instrumentals.

Formació

Lluc Casares (Barcelona, 1990) és la primera persona de la península ibèrica que ha cursat el prestigiós programa Artist Diploma a l'escola Juilliard de Nova York sota la tutela de mestres com Wynton Marsalis, Kenny Washington o Ben Wolfe.

Abans d'estudiar a la Juilliard va cursar el grau superior a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i el seu màster al CvA (Conservatorium Van Amsterdam) on va rebre classes de la llegenda europea Ferdinand Povel, Durant aquest temps en Lluc va fer un intercanvi de mig any a Temple University (Philadelphia) on va estudiar amb el reconegut saxofonista Dick Oatts.

Concerts

Ha tocat a alguns dels festivals més importants d’Europa com el North Sea Jazz Festival, Montreux Jazz Festival, Marciac Jazz Festival, Jazz Middelhein, Baloise Session i el Festival de Jazz de Terrassa. També ha tocat a clubs com el Dizzy’s Club Coca Cola i Fat Cat de Nova York, Bimhuis d’Amsterdam, Jamboree de Barcelona i el Jazz at Lincoln Center de Xangai. Al llarg de la seva carrera en Lluc ha tingut la sort de compartir escenari amb músics com Dr. John, Nicholas Payton, Frank Wess, Phil Woods, Lee Konitz, Jon Faddis, Jesse Davis, Joe Farnsworth, Jesse Van Ruller, Arturo Sandoval, Wendell Brunious, Grant Stewart, Ben Van Gelder o Benjamin Herman entre d’altres.

Enregistraments

En Lluc ha publicat 4 discs com a líder; l'últim, Ride (The Changes 2023) està gravat a Amsterdam i compta amb la presència del gran guitarrista Jesse Van Ruller. L'anterior va ser Septet (The Changes 2021) i abans Sketches Overseas (Outside In Music 2018). Gravat a Nova York, Sketches Overseas va guanyar el premi “millor disc de Jazz del 2018” que otorga el grup Enderrock. El seu primer disc com a líder va ser Red (Temps Records 2015). En Lluc ha gravat més de 20 discs com a sideman, co-lidera la Barcelona Art Orquestra i forma part dels grups Smack Dab i The Gramophone Allstars Big Band entre d'altres.

Trajectòria

Juntament amb un grup d’amics músics afins, al 2019 en Lluc va formar The Changes, un col·lectiu i segell discogràfic orientat a donar sortida a nous projectes sense les directrius i limitacions d’agents externs. En menys de 4 anys, The Changes han publicat més de 20 treballs.

Un dels moments cúspides de la seva carrera va ser quan la Jazz at Lincoln Center Orchestra amb Wynton Marsalis el van convidar a tocar un tema en un Palau de la Música Catalana ple fins la bandera al Febrer del 2020.

En Lluc toca un Clarinet de la marca Backun model Q Series i canyes D'Addario.

Docència

En Lluc dóna classe a l'ESMUC, a l’ESEM (Taller de Músics), ha donat classe també al CSMIB (Conservatori Superior de Música de les Illes Balears) i ha impartit un seminari al conservatori de Torí (Itàlia) i diverses masterclasses a 2 instituts de Xangai (Xina).