Lluc Casares

Departament de Jazz, Flamenco, Música Moderna i d'Arrel

lcasares@esmuc.cat

Combo
Composició de música moderna I
Composició de música moderna II

Lluc Casares

Formació

En Lluc és la primera persona de l’estat espanyol en estudiar el prestigiós programa Artist Diploma a la Juilliard. Abans va cursar el grau superior a l’ESMUC i el seu màster al CvA (Conservatorium Van Amsterdam) on va rebre classes de la llegenda europea Ferdinand Povel. Durant aquest temps, va fer un intercanvi de mig any a Temple University (Philadelphia) on va estudiar amb el famós saxofonista Dick Oatts.

Acabat de tornar de Nova York, 2 anys a The Juilliard School estudiant amb mestres de la talla de Wynton Marsalis, Kenny Washington o Ben Wolfe han fet que en Lluc ampliï el seu coneixement i vincle amb la tradició Jazzística.

Concerts

Sketches Overseas (Outside In Music 2018) és l’últim disc com a líder d’en Lluc. Gravat a Nova York, ha guanyat el premi “millor disc de Jazz del 2018” que atorga el grup Enderrock. El seu primer disc com a líder, RED (Temps Records 2015) el va portar a tocar sota el seu nom pels escenaris més importants d’Amsterdam i Barcelona. En Lluc ha gravat més de 20 discs com a sideman i forma part dels grups Smack Dab i The Gramophone Allstars.

Ha tocat a alguns dels festivals més importants d’Europa com el North Sea Jazz Festival, Montreux Jazz Festival, Marciac Jazz Festival, Jazz Middelhein, Baloise Session, i el Festival de Jazz de Terrassa entre d’altres. També ha tocat a clubs com el Dizzy’s Club Coca Cola i Fat Cat de NYC, Bimhuis d’Amsterdam, Jamboree de Barcelona i el Jazz at Lincoln Center de Xangai. Al llarg de la seva carrera, en Lluc ha tingut la sort de tocar amb músics com Dr. John, Nicholas Payton, Frank Wess, Phil Woods, Lee Konitz, Jon Faddis, Jesse Davis, Arturo Sandoval, Wendell Brunious, Grant Stewart, Ben Van Gelder o Benjamin Herman entre d’altres.

Trajectòria

Juntament amb un grup d’amics músics afins, al 2019 en Lluc va formar The Changes, un col·lectiu i segell discogràfic orientat a donar sortida a nous projectes sense les directrius i limitacions d’agents externs.

Un dels moments cúspides de la seva carrera ha estat recentment, quan la Jazz at Lincoln Center Orchestra amb Wynton Marsalis el van convidar a tocar un tema en un Palau de la Música Catalana ple fins la bandera al Febrer del 2020.

Docència

En Lluc fa classes a l’Escola Superior de Música de Catalunya i a l’ESEM (Taller de Músics); també ha fet classe al CSMIB (Conservatori Superior de Música de les Illes Balears) i ha impartit un seminari al conservatori de Torí (Itàlia), a més de diverses masterclasses a dos instituts de Xangai (Xina).