Jordi Figaró

Departament de Música Clàssica i Contemporània

jfigaro@esmuc.cat

Tenora

Figaro Jordi

Formació

Estudià amb Josep Colomer i Jaume Vilà (tenora) i Santiago Olcina i Jordi León (flabiol i tamborí).

Concerts

Ha tocat arreu d’Europa, Sant Petersburg, Tànger, Caracas i Bogotá acompanyat pel piano, l’orgue, el carilló, cobla, grups de fusió mediterrània, orquestra de cambra i simfònica.

El 1999, estrenà el primer Concert per a Tenora i Orquestra de la història, de Xavier Boliart, dirigint Lawrence Foster amb l’OBC (3 dies a l’Auditori), i el 2001 va repetir amb l’O. S. del Vallès a Sabadell, Palau de la Música i Vic dirigint Salvador Brotons, del qual també ha concertat el seu Concert Catalanesc a l’Auditori (2014) amb l’Orquestra Simfònica de l’ESMUC.

El gener de 2014 interpretà el Concert de Tenora i Orquestra de Salvador Brotons a l’Auditori, dirigit pel mateix compositor-director.

L’any 2015 estrenà dues obres concertants per orquestra de cambra i tenora de Joan Lluís Moraleda i Marcel Casellas amb l’Orquestra de Cambra del Garraf i la Terrassa 48.

El maig del 2019 estrenà el concert per a tenora i orquestra de Moisès Bertran a Bogotà dirigint Guerassim Boronkov.

Enregistraments

Ha participat en una trentena d’enregistraments per a Televisió de Catalunya, Catalunya Música, RNE, Radio Nacional de França i Bèlgica. Autor del disc Passió per la tenora (2000) amb el pianista Jordi Vilaprinyó amb obres originals.

Ha enregistrat més de 50 discos. Té el disc “Passió per la tenora” amb el pianista Jordi Vilaprinyó amb obres originals per a tenora i piano.

Trajectòria

Jordi Figaró i Voltà és el tenora de la Banda Municipal de Barcelona, Cobla Mediterrània, Cobla Simfònica Catalana i director de la Cobla Jovenívola de Sabadell.

Creador del duo Instruments Catalans en Concert (1993).

Ha format part de les cobles Jovenívola de Sabadell, Sant Jordi, La Principal del Llobregat i Sabadell, de l’Orquestra Galana i del grup Une Anche Passe de Montpellier. Actualment, és el tenora de la Banda Municipal de Barcelona, Cobla Mediterrània, Cobla Simfònica Catalana i director de la Cobla Jovenívola de Sabadell.

Docència

És professor titular de tenora i cobla a l’ESMUC. Concertista de tenora i flabiol i també professor d’aquests instruments al Conservatori Municipal de Barcelona des del 2001.

També és professors de tenora, flabiol i cobla del Conservatori Municipal de Música de Barcelona des del 1997.