Assumpta Mateu

Departament de Música Clàssica i Contemporània

mmateu@esmuc.cat

Cant
Lied

Assumpta Mateu

Formació

Assumpta Mateu va estudiar al Mozarteum de Salzburg i a la Hochschule de Karlsruhe, i va aprendre de persones sensibles, i sobretot, de moltes hores de diàleg amb el so i el silenci. Entre els seus professors, Mitsuko Shirai i Hartmut Höll.

Concerts

Ha actuat als principals auditoris i teatres del país, com també a Europa i Amèrica. Ha cantat òpera i oratori, però sempre s’ha trobat especialment a casa amb el Lied i la música de cambra. Formà duo amb el pianisita Francisco Poyato.

Ha estat convidada a cantar amb orquestres com la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la Simfònica del Liceu, la Sinfónica de Madrid, la de Radio Televisión Española, la de la Comunidad de Madrid, la Filarmónica de Bogotá, la Gulbenkian de Lisboa, la Kölner Rundfunk Orchester, l’English Chamber Orchestra, l’Orquesta Barroca de Sevilla, l’Orquestra de Cadaqués, la Würtembergische Kammerorchester…

Enregistraments

Entre els seus enregistraments li agrada destacar la Integral de Cançons d’Eduard Toldrà (amb Lluís Vilamajó i Francisco Poyato) i el CD Musicquor (amb Eulàlia Solé, Oriol Romaní i Feliu Gasull).

Premis

Guanyadora de diversos concursos internacionals de cant, com el de KöIn

Docència

Des de la seva fundació l’any 2001, és professora a l’Escola Superior de Música de Catalunya i ara també hi fa de Coordinadora del Màster de Lied.

Imparteix master-classes, entre d’altres institucions, a la Hochschule für Musik Karlsruhe.

També dóna cursos i tallers sota el títol de “La veu de la vida”, on la respiració i la veu es contemplen com a eines de consciència.