Formació

L’Alan Branch, pianista britànic, es va formar a la Royal College of Music i a la Guildhall School de Londres amb els mestres: Yu Chun Yee, Joan Havill, Geoffrey Parsons i Graham Johnson. També ha realitzat estudis amb Paul Schilhawsky al Mozarteum de Salzburg, becat pel govern austríac.

Trajectòria

Acompanya per a la BBC per primer cop l’any 1978 i des de 1985 es dedica a la música de cambra i al repertori vocal.

Ha compartit escenaris amb cantants prestigiosos com Victòria dels Àngels, Teresa Berganza, Benjamin Luxon i Enriqueta Tarrés i instrumentistes com Roël Dieltens, Peter Thiemann, Cristian Florea amb qui ha gravat un CD de música de Schubert i Eckart; Magdalena Martínez, Claudi Arimany i Ricardo Casero amb qui ha enregistrat dos CD. Ha actuat per: Catalunya, el territori espanyol, França, Itàlia, Noruega, Gran Bretanya, Àustria, etc.

Col·labora regularment amb el Gran Teatre del Liceu en concerts al Foyer i com a assistent musical dels directors Bertrand de Billy, Josep Pons, Edmon Colomer, Harry Bickett i Sebastian Weigle.

Ha dirigit òperes de Xavier Montsalvatge (Babel 46), Cole Porter (Kiss me Kate) i el Superbarber de Sevilla, producció infantil del Gran Teatre del Liceu.

Des del 2003 és director del Cor de Cambra Femení Scherzo.

Docència

Exerceix la docència a l’Escola Superior de Música de Catalunya (Barcelona). Ha estat professor a Musikene (Sant Sebastià) i al Conservatori de Vila-seca. És llicenciat en Filologia Romànica per la Universitat de Durham (Anglaterra) i manté una estreta relació amb la Fundació La Caixa, impartint classes de dicció per a cantants.