Adolf Pla

Departament de Música Clàssica i Contemporània

apla@esmuc.cat

Piano
Cambra

Pla Adolf

Formació

Adolf Pla agraeix especialment els ensenyaments dels seus primers mestres Magda Caballé, Teresa Segarra i Josep Maria Martí Aragonés. Posteriorment es formà al Conservatori Superior de Música de Barcelona amb el mestre Miquel Farré, a l’Acadèmia Franz Liszt de Budapest amb els mestres Rádos Ferenc i Nádor György i a la Hochschule für Musik Würzburg, sota la direcció del Prof. Peter Hollfelder. A Alemanya obtingué el MeisterKlasse Diplom i fou distingit per la Fundació Robert Wagner.

Concerts

Les seves interpretacions han estat recollides per la crítica amb els més alts elogis. En 1985 va ser seleccionat com a representant espanyol en la “Primera Trobada Internacional de Joves Intèrprets d’Europa”. Ha realitzat recitals en diversos països de tot el món (Sala Glinka de Sant Petersburg, Palau de la Música Catalana de Barcelona, Auditori Radio i Televisió de Luxemburg, Auditori Metropolia de Hèlsinki, Gran Teatre de La Habana, Alltech Fortnight Festival als EEUU, Palau Iturbide de Mèxic). Ha col·laborat amb el Mozarteum Quartett de Salzburg i ha dirigit diverses orquestres (Orquestra Municipal de Caracas, Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra, Orquestra Nacional de Bolívia, entre d’altres). Ha realitzat diverses gires i gravacions amb el flautista Bernat Castillejo.

Enregistraments

Té una consolidada discografia amb els segells La mà de Guido i Ars Harmònica dintre de la qual s’inclou l’obra completa per a piano de Frederic Mompou a més d’altres compositores com Schumann, Ravel, Granados, Toldrà... Ha realitzat produccions per al Canal Clàssic de Via Digital, RNE, Catalunya Ràdio, Ràdio San Petersburg, TVE, TV3, TV Costa Rica, TV Perú i TV Uruguai.

Publicacions

L’aprofundiment en l’obra de Frederic Mompou li ha permès presentar bona part d’aquest repertori en una vintena de països, tant en programes monogràfics com amb d’altres compositors. Aquesta experiència l’ha portat a fer un treball específic sobre aquest compositor fructificat en el llibre Frederic Mompou, l’etern recomençar i la gravació integral de la seva obra per a piano.

També col·labora habitualment en medis de comunicació (Catalunya Música, Revista Musical Catalana, Revista Cultural de l’AECID, entre d’altres). Ha presentat conferències sobre música en diverses institucions (Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona, Conservatori Rimsky-Korsakov de San Petersburg, universitats de Brasília, Costa Rica, Nacional de Xile i Transylvania University als EEUU, entre d’altres)

Docència

És professor a l’Escola Superior de Música de Catalunya des de l'any 2004.

Enllaços