Publicat el 15 de maig de 2024

Comparteix a:

Presentació de l’obra ‘U’, de Bernat Vivancos amb Ludovic Morlot i l’OBC, amb so 3D

Sala Orquestra Esmuc

Sistema sonor 3D a la Sala d’Orquestra.

La Sala d’Orquestra de l’ESMUC, i el seu sistema de so octòfonic o tridimensional, acull la presentació de la composició “U”, de Bernat Vivancos, que va interpretar l’OBC sota la direcció de Ludovic Morlot. L’acte es fa el dijous 16 de maig, a les 13:15 h, i compta amb la participació de Robert Brufau, director de L’Auditori; Santi Barguñó, programador artístic, Ludovic Morlot, director de l’OBC i Bernat Vivancos, compositor i professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Accés lliure per a l’alumnat i professorat de l’ESMUC.

  • Dijous 16 de maig

  • 13:30 hores

  • Sala d’Orquestra ESMUC


L’Auditori ha publicat recentment l’enregistrament de la composició “U”, una obra microtonal que l’equipament musical va encarregar a Bernat Vivancos i que va ser gravada del 26 al 28 de juliol de 2022 a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori. La presentació es fa a la Sala d’Orquestra de l’ESMUC per poder escoltar la composició amb so 3D, seguint les especificacions sonores amb les que es va gravar l’obra.

Obra sonora tridimensional

A “U”, encarregada el 2021 per l’OBC i enregistrada en format 3D al 2022 sota la direcció del Mestre Ludovic Morlot, la gran orquestra es veu reconstituïda en tres grups diferents, afinats a 1/8 de to de distància entre ells. Així doncs, com en un mar de rics i vibrants colors, onades de textures ricament microtonals xoquen entre si. En aquesta obra, Vivancos representa un anhel, la voluntat d’aconseguir apropar-nos, de fer-nos nostra, aquella llum en l’abisme de la penombra, aquell bri d’esperança que només intuïm, oasi en el desert, i que entreveiem enmig de mil i una dificultats i espessors. La melodia delicada, finíssima, que rellueix pura, com una esquerda, en un mur d’ample so. Una “u” també com a símbol d’aquesta utopia sonora que és a la vegada una metàfora de l’eterna utopia humana: la recerca del “tu”, sigui quin sigui aquest altre. (L’Auditori)

Més informació

Accés lliure per al professorat i alumnat de l’ESMUC.

“U”, de Bernat Vivancos.