Publicat el 9 d'octubre de 2023

Comparteix a:

Premis i reconeixements: Márcio Echeverria i Trèvol

Trèvol. Foto: Carles Rodríguez (Sons De La Mediterrània)

Trèvol.

Alumni i alumnat de l’Escola Superior de Música de Catalunya ha rebut prestigiosos premis i guardons, com és el cas del graduat de màster Márcio Echeverria i dels estudiants components del grup Trèvol. Els guardons són un testimoni del compromís i dedicació d’aquestes persones i també un exemple de l’alt nivell educatiu que brinda l’ESMUC. Des d’aquí els volem dedicar moltes felicitats!


Premi Banda Sonora

Márcio Echeverria, graduat del Màster de Composició de Bandes Sonores i música per a mitjans audiovisuals de l’ESMUC, ha guanyat el Premi SGAE Nova Autoria a la Millor Música Original, que s’atorga dins del Festival de Cinema de Sitges, per la partitura del curtmetratge The Sun Thief. Aquesta obra va formar part del Treball final de Màster (2022) i va ser gravat amb l’Orquestra de Bratislava, col·laboradora del mencionat màster.

El jurat ha manifestat que Echeverria ha merescut el guardó “per acompanyar aquesta història animada amb un recorregut de música canviant i molt encertada en gust i instrumentació que alterna moments més minimalistes amb altres de més èpics, una banda sonora a més perfectament adaptable a orquestra (en cas de comptar amb els mitjans)”. El curtmetratge ha estat presentat al certamen per l’escola l’Idem Creative.

Per al graduat de l’ESMUC, “aquest premi és un testimoni de la dedicació del professorat i de l’escola com a educadors i el seu impacte durador en la meva carrera”.

Marcio Echevarria 1
Márcio Echeverria.
Premi Música Tradicional

Per altra banda, el jove quartet Trèvol que ha guanyat el XVI Concurs Sons de la Mediterrània està format per estudiants de l’ESMUC, com ara Laia Glück (gralla), i també guanyadora del Premi als Treballs de Recerca de Batxillerat de l’ESMUC 2022, Léonie Martet (flabiol i tamborino), Bernat Garcés (teclats), a més del músic Martí Fleta (bateria). De formació ben recent -tot just van néixer en l’edició d’enguany del Dia del Graller, a Vilafanca del Penedès- a la final van presentar un repertori de cançons i melodies tradicionals d’arreu dels Països Catalans, especialment arranjades pel seu tipus de formació.

Com a guanyadors del concurs, Trèvol gravaran un treball discogràfic, que es presentarà a l’edició de l’any vinent de la Fira Mediterrània, i també actuaran al Tradicionàrius, el Circuit Folc, el FIMPT de Vilanova i la Geltrú, el Música a la Vila del Vendrell i l’Ethno Catalonia de Banyoles. A més, participaran també en l’obrador de la Fira, el programa d’acompanyament artístic que des de fa un parell d’anys serveix per estimular la nova creació al voltant de la cultura popular i tradicional.
 
El Concurs Sons de la Mediterrània està organitzat pel Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock, amb el suport de la Fira Mediterrània de Manresa, i s’adreça a grups i solistes emergents que presentin propostes renovadores de folk i músiques d’arrel de la Mediterrània.

Trevol Foto Carles Rodriguez Sons De La Mediterrania 1
Trèvol.
Més informació