Publicat el 12 d'abril de 2024

Comparteix a:

Nova proposta de la Jam Interdisciplinària de Música i moviment

Jam Música I Moviment Abril 2024

Jam de música i moviment (arxiu).

La tercera i última Jam Interdisciplinària de Música i moviment d’aquest curs tindrà lloc el dimecres 24 d’abril, a les 18 h, a la Sala 4 Alícia de Larrocha ESMUC. L’accés és lliure amb inscripció prèvia (màxim 45 persones). La Jam és organitzada pel Departament d’Educació i Mediació Artística i la seva coordinació és responsabilitat de la professora de l’ESMUC, Ester Momblant Ribas.

  • Dimecres 24 d’abril.

  • De 18:00 a 20 h

  • Sala 4 Alícia de Larrocha. Accés amb inscripció prèvia.

La Jam de música i moviment és una activitat participativa, un espai obert d’improvisació lliure i d’interacció entre música improvisada i moviment espontani, que dona lloc a composicions i coreografies instantànies.

Aquest espai interdisciplinari genera un ambient creatiu on els assistents interactuen i es comuniquen amb ambdues disciplines simultàniament.  A les Jam es crea un espai d’experimentació on es difuminen els rols i les propostes entre músics i ballarins, per a generar codis comuns de comunicació i composició a temps real. Els assistents poden participar sonant, movent-se i mirant…

L’activitat és oberta i dirigida a tothom, hi podem participar persones tant de dins com de fora de l’ESMUC: músics, ballarins, actors, artistes, estudiants, amateurs i/o professionals amb intenció i curiositat per a experimentar amb ambdues disciplines.

Programa/contingut de l’activitat

Les sessions s’organitzen segons el següent programa:

  • Benvinguda: arribada conjunta i explicació de l’activitat.

  • Escalfament físic i musical: preparació físic/musical per a tots els participants. Punt de partida des d’on construirem l’espai obert de la Jam. A càrrec d’Ester Momblant Ribas.

  • Espai obert: espai/temps no guiat, on es desenvolupa l’activitat interdisciplinària d’improvisació lliure. Ambient de molta escolta i compromís cap a la composició grupal.

  • Final: resoldre l’espai obert d’improvisació per a trobar un final comú.

  • Tancament: cercle reflexiu de posada en comú sobre l’activitat.

Cal portar roba còmoda i mitjons per moure’s, l’instrument musical per sonar i moltes ganes d’experimentar. Per a més informació cal contactar a través del correu emomblant@esmuc.cat.

Ester Momblant (1)
Ester Momblant Ribas

Ballarina i docent. Formada en dansa contemporània i especialitzada en Improvisació, Contact Improvisació i Educació Somàtica. En la seva faceta de com a ballarina improvisadora ha col·laborat i estudiat amb Nancy Stark Smith, Mike Vargas, Julyen Hamilton, Steve Batts, Dani Comas, Angela Dony i Lucas Condró. Ha participat en festivals i congressos de Contact Improvisació nacionals, d’Europa, Rússia, Israel i Brasil. Des del 2005 és docent de Formació Corporal i Dansa a l’ESMUC, on també col·labora als màsters de Música com a Art Interdisciplinari (UB/URV) i Musicoteràpia. Organitza i dinamitza les Jams Interdisciplinàries de Música i Moviment a l’Escola des de 2018.

Jam de Música i Moviment.