Publicat el 9 de novembre de 2023

Comparteix a:

L’ESMUC dona el tret de sortida al nou projecte pedagògic Contrabaix 360

Contrabaix360

Contrabaix 360 és una iniciativa impulsada per Uxia Martínez-Botana, professora de contrabaix clàssic de l’Escola, que té l’objectiu de donar a conèixer les diferents facetes i possibilitats d’aquest instrument, sovint infravalorat a causa del desconeixement general del públic.

Amb la interpretació de quatre concerts a diferents escoles de música de Catalunya, tret d’inici d’aquest projecte, l’ESMUC presentarà el projecte als centres. A partir d’aquí, tindran lloc altres activitats pedagògiques i xerrades orientades exclusivament a l’alumnat que està a punt d’escollir l’instrument. Amb aquestes accions, l’ESMUC pretén promoure i donar visibilitat al contrabaix com a instrument solista. A la vegada, també vol generar interès per l’educació musical superior que ofereix l’Escola, i més concretament pel contrabaix, entre l’alumnat que està començant els seus estudis musicals, per tal d’incrementar així el nombre de contrabaixistes a la cadena de l’educació musical i, conseqüentment, en el sector professional.

Calendari de concerts

Els quatre concerts tindran com a solistes a Sergio González i Lina Humbel, alumne de 4t curs de grau en contrabaix clàssic i estudiant del màster d’interpretació de clàssica respectivament, que estaran acompanyats per una orquestra de cambra creada especialment per a aquest projecte. Interpretaran un repertori variat, on destaquen el Concert per a contrabaix núm. 2 de Giovanni Bottesini i el Concert per a contrabaix de Serge Koussevitzky. Els concerts comptaran també amb un trio de jazz i música moderna, que interpretarà diversos temes on el contrabaix tingui un paper destacat.

El projecte Contrabaix 360 és coordinat i organitzat íntegrament per Roger Mensa i Maria Moreno, alumnes de Producció i Gestió de l’ESMUC.