Publicat el 23 de novembre de 2022

Comparteix a:

Música contemporània de Steve Reich i Ann Cleare amb 12 flautes

Steve Reich 1 1

Steve Reich, compositor (fotografia: Detroid Metro Times) i Ann Cleare, compositora (fotografia: cmrc York).

Dimarts Toca ESMUC: Música contemporània de Steve Reich i Ann Cleare amb 12 flautes.

Dimarts 29 de novembre. 18.15 h. Sala d’Orquestra. Accés lliure.

El concert del cicle Dimarts Toca ESMUC del 29 de novembre s’endinsa en la música contemporània de Steve Reich i Ann Cleare amb un conjunt de dotze flautes, un clarinet i un contrabaixista de l’ESMUC

L’últim concert de l’any 2022 del cicle Dimarts Toca ESMUC tindrà lloc el 29 de novembre a les 18.15 h. a la Sala d’Orquestra i estarà protagonitzat per intèrprets de flauta travessera (alumnes del professor Vicens Prats), un intèrpret de clarinet i un contrabaixista. En aquesta sessió podrem escoltar el Vermont Counterpoint de Steve Reich, una composició minimalista de 1982 dedicada a la filantrop nord-americana Betty Freeman i estrenada pel flautista Ransom Wilson. A la meitat del programa descobrirem un altre repertori contemporani: Eyam III (if it’s living somewhere outside of you), d’Ann Cleare, compositora resident a l’ESMUC durant aquest primer trimestre del curs.

Anne Cleare

Cleare és una artista irlandesa que treballa àrees de música de concert, òpera, entorns sonors estesos i disseny instrumental híbrid. El seu treball és descrit com a una forma d’art completament diferent que explora la naturalesa estàtica i escultòrica del so, jugant amb el timbre, la textura, el color i la forma. La compositora ha treballat per a orquestres, institucions i sales de concerts. La BBC, la Shangai New Week o l’Orchestra of Ireland en són alguns exemples. A més de la seva vida com a compositora, Ann Clear ha estudiat a la University College Cork, l’IRCAM, i té un doctorat per la Universitat Harvard. És professora al Trinity College de Dublin i compositora resident a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Steve Reich

Considerat actualment com el pensador musical més original dels nostres temps i dels més grans del segle passat, la llista d’obres de Reich és molt extensa i són moltes les que destaquen i influeixen avui en dia a les noves generacions de compositors i artistes de tot el món. Nascut a Nova York, va graduar-se a la Universitat de Cornell, posteriorment va formar-se en composició amb Hall Overton i també a la Julliard School of Music, per acabar els seus estudis a la Mills College, on va tenir a Darius Milhaud com a professor. A més, Reich ha estudiat el gamelan balinès, la bateria africana i formes tradicionals de cant de les escriptures hebrees.

El seu conjunt de músics ha recorregut el món diverses vegades i les seves composicions han sigut interpretades per grans conjunts com la Simfònica de Londres, la Simfònica de Nova York i la Simfònica de Los Ángeles. A més, algunes de les seves obres han estat premiades amb premis tan prestigiosos com els Grammy. Les seves obres han estat àmpliament enregistrades per grans discogràfiques i avui en dia, el compositor continua escrivint obres i llibres.

Intèrprets

Estela Serrano, Flauta
Eszter Kiraly, Flauta
Gonzalo Palau, Flauta
Laia López, Flauta
Queralt Moreno, Flauta
Ruth Calaf, Flauta
Sara Bosch, Flauta
Virginia Tato, Flauta
Aina Font, Flauta
Álvaro Vega, Flauta
Andrea Rozas, Flauta
Carmen Galán, Flauta
Jan Corbella, Clarinet
Bruno Gil, Contrabaix

Programa

Steve Reich (1936-)
Vermont Counterpoint

Ann Cleare (1983-)
Eyam III (if it’s living somewhere outside of you)