Publicat el 21 de novembre de 2023

Comparteix a:

La baixista australiana Linda May Han Oh estrena docència a l’ESMUC, com a artista convidada, amb classes magistrals i un concert de presentació

Linda May Han Oh

Linda May Han Oh.

Linda May Han Oh, reconeguda intèrpret internacional de contrabaix impartirà classes del seu instrument, com a artista convidada, a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Del 23 al 26 de novembre May farà les seves primeres classes a l’alumnat de baix, i tancarà la seva primera visita al centre amb un concert obert juntament amb el compositor i pianista cubà americà Fabian Almazan. Aquest últim és el responsable del programa amb la seva composició Alcanza Suite. Almazan també impartirà una classe magistral el divendres 24, a les 12 h, a la Sala d’Orquestra.

  • Del 23 al 26 de novembre. Concert obert: 26 de novembre.

  • Diferents horaris. Concert obert: 17:30 h. | Classe magistral de Fabian Almazán, divendres 24, 12:00. Sala d’Orquestra.

  • Espais ESMUC. Concert obert a la Sala 4 Alicia de Larrocha (ESMUC). Accés lliure i aforament limitat.


Les activitats de Linda May Han Oh se centren bàsicament en les diferents classes que impartirà a set estudiants de baix, tot i que també intervindrà en els assajos de l’obra de Fabian Almazan. Tant les classes com els assajos tindran lloc del 23 al 25 de novembre. El dia 24 serà el torn de la classe magistral d’Almazan, i el diumenge 26 de novembre, a les 17.30 h, s’oferirà el concert obert al públic.

El concert obert, a més dels dos artistes internacionals, comptarà amb un quartet de corda de Música Clàssica i Contemporània, amb l’estudiant de cant jazz, Júlia Rodríguez i amb Andreu Pitarch, graduat i professor de bateria jazz.

Linda May Han Oh

Nascuda originalment a Malàisia, Linda May Han Oh es va criar a Boorloo, Perth (Austràlia). El seu primer contacte amb la música va ser a través del clarinet i el fagot, tot i que, durant la secundària, va començar a familiaritzar-se amb el baix a la banda de l’escola. El 2002 va entrar a la Western Australian Academy of Performing Arts, on va estudiar contrabaix i va graduar-se amb una tesi sobre els ritmes de la música clàssica índia en els solos de baix de Dave Holland.

L’any 2008, després d’obtenir diverses beques, es va mudar a Nova York, on va completar els seus estudis a l’Escola de Música de Manhattan. Aquest mateix any va enregistrar el seu àlbum de debut, Entry, amb composicions pròpies i una versió d’Oztrax, de Red Hot Chili Peppers. Des d’aleshores, l’australiana ha publicat cinc àlbums d’estudi i ha rebut nombrosos premis, d’entre els quals destaquen el Deutscher Jazz Preis 2022, la segona posició al Concurs BASS2010 i al concurs BMW Bass, i una menció honorífica al Concurs Thelonious Monk Bass 2009.
Actualment, Linda May Han Oh viu a Harlem i és professora associada del departament de baix al Berklee College of Music.

També forma part de l’Institute for Jazz and Gender Justice, dirigit per la bateria i compositora Terri Lyne Carrington. Al llarg de la seva trajectòria professional, ha treballat amb grans artistes com Pat Metheny, Kenny Barron, Joe Lovano, Dave Douglas, Terri Lyne Carrington, Steve Wilson, Geri Allen i Vijay Iyer.

Linda May

Fabian Almazan

El pianista i compositor cubà americà Fabian Almazan va trobar les seves arrels musicals quan era nen a l’Havana, on es va iniciar en la tradició del piano clàssic. Més recentment, s’ha pogut escoltar Almazan en pel·lícules com Harriet, Chi-Raq, Red Tails i Miracle at St Anna. Durant els seus estudis de piano jazz a la Manhattan School of Music, Almazan es va submergir en el món de la composició orquestral estudiant instrumentació i orquestració amb Giampaolo Bracali.

Almazan és el fundador i director de Biophilia Records. Biophilia significa “un vincle instintiu entre els éssers humans i altres sistemes vius”. A més de crear música significativa i imaginativa, els artistes de Biophilia Records estan units per un interès comú a tenir un impacte positiu en el medi ambient i les comunitats. Els artistes de Biophilia col·laboren amb organitzacions especialitzades en conservació, sostenibilitat i iniciatives de divulgació, i participen regularment de forma voluntària en esdeveniments comunitaris.

Ha fet gira amb la seva música i ha acompanyat artistes com Linda May Han Oh, Terence Blanchard, Gretchen Parlato, John Hollenbeck, Mark Guiliana, Dave Douglass, Avishai Cohen i Ambrose Akinmusire, entre d’altres.

Els seus premis inclouen dues nominacions al Grammy, el SWR New Jazz Meeting Commission, el Copland Fund, el Jerome Fund for Emerging Composers Award, la Jazz Gallery Residency, la Rockerfeller Brothers Residency, el Cintas Foundation Award in Composition i el Sundance Composers’ Lab.

Fabian Almazan
Més informació

Accés lliure al concert amb aforament limitat a la capacitat de la sala.

Linda May Han Oh: The Glass Hours “Circles” | 2023.