Publicat el 10 de gener de 2024

Comparteix a:

L’ESMUC Jazz Project i la mitologia grega

Esmuc Jazz Project 1

ESMUC Jazz Project.

Un any més, el cicle de Grans Conjunts inaugura una nova producció de l’ESMUC Jazz Project que en aquesta ocasió dedica el seu programa a la mitologia grega amb un concert titulat Mites. La formació serà dirigida en aquesta ocasió per Joan Díaz, Joan Monné, Joan Sanmartí i Francesc Capella, professorat del departament de Jazz, Flamenco, Música Moderna i Arrel. El concert tindrà lloc el dimecres 17 de gener, a les 19 h, a la Sala 3 Tete Montoliu de L’Auditori. L’accés és lliure amb aforament limitat a la capacitat de la sala.

  • Dimecres 17 de gener

  • 19:00 hores

  • Sala 3 Tete Montoliu de L’Auditori. Accés lliure.


La mitologia grega és considerada com un dels pilars de la civilització i la cultura occidentals, i encara és un referent en l’actualitat. Al llarg dels segles, moltes expressions artístiques i literàries n’han evocat els seus relats i les seves figures principals. L’ESMUC Jazz Project proposa en aquesta ocasió un acostament a aquest univers, mitjançant quatre obres que evoquen diverses figures mitològiques, com ara el Minotaure, Medusa, Eco i Narcís, i Ícar. Per donar vida les composicions, el grup tindrà una formació jazzística amb 17 intèrprets.

L’ESMUC Jazz Project ha centrat part de les seves actuacions a donar a conèixer la música de referents del món del jazz com Keith Jarrett, Ornette Coleman, Carla Bley, Ralph Towner, Chick Corea o Wayne Shorter. En l’edició anterior del cicle de Grans Conjunts, la seva proposta es va inspirar en el quadre d’El Bosch, El Jardí de les Delícies, i ara la seva sonoritat es trasllada a la Grècia clàssica amb obres originals dels seus directors.

El projecte de creació d’una formació orquestral musical estable, versàtil i flexible, capaç d’interpretar i estrenar repertori original compost per professors de l’ESMUC o altres compositors catalans neix en el si del departament per iniciativa dels professors Francesc Capella, Joan Díaz, Joan Monné, Joan Sanmartí i Lluís Vidal, amb voluntat de conrear una estètica musical contemporània, que fusioni elements de diverses tradicions de la segona meitat del segle XX: jazz, rock, música contemporània de cambra o simfònica, músiques ètniques, etc.

Programa

Mites

Minotaure, Joan Sanmartí

Medusa, Joan Díaz

Eco i Narcís, Joan Monné

Ícar, Francesc Capella

Intèrprets

Alex López Navarro, trompeta
Joan Mominó Vargas, trompeta
Paco Fernández García, trompeta
Daniel Noguero García, trombó
Eneko Urrestarazu, trombó
David Llop Busó, saxo    
Marçal Perramon Moreira, saxo
Martí Cabarrocas Berrio, saxo   
Lluís Marcet Artigas, saxo            
Pedro Villanueva Comesaña, clarinet
Eduard Vergés Franch, guitarra 
Gleb Kadashnikov, guitarra         
Gerard Pola Pastor, bateria         
Joan Pérez-Villegas Morey, percussió
Jon Carranza Anasagasti, contrabaix       
Julia Rodríguez Hernández, veu
Antoni Casellas Leal, piano / teclats
Biel Roca Matamala, piano / teclats

Més informació

Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

Esmuc Jazz Project 2023 | Escenes sonores sobre El Jardí de les Delícies | ESMUC.