Publicat el 6 de febrer de 2024

Comparteix a:

L’ESMUC col·labora en la campanya de rutes phygitals Viu Fort Pienc

Viu Fort Pienc Esmuc 2

Pancarta d’accés per QR a la campanya Viu Fort Pienc.

L’Escola Superior de Música de Catalunya participa en la campanya Viu Fort Pienc que impulsa l’Eix Fort Pienc junt amb L’Auditori i el TNC, i en la qual col·laboren tots els equipaments culturals i de serveis, així com les entitats, comerços i mercats del barri per crear un relat comunitari per a la dinamització territorial i la promoció de la cultura i de l’economia local. L’ESMUC participa com a punt de la Ruta Arts de l’univers phygital Viu Fort Pienc.

Sota l’eslògan Fort Pienc, Arts, Cultura i Vida, la iniciativa proposa conèixer el Fort Pienc amb tres rutes a peu, descobrint les entitats i els equipaments culturals i de serveis del barri a través de l’experiència de la gent i de com els viu, i també des d’un vessant lúdic, resolent enigmes i aconseguint premis.  L’objectiu és donar a conèixer al veïnat i a la ciutadania, la dimensió cultural, comunitària, artística i comercial del barri.


La iniciativa crea tres rutes phygitals, que combinen presència física amb interacció digital i l’ESMUC forma part de la ruta Arts. Per endinsar-se en aquest univers, recórrer les rutes i gaudir d’experiències interactives entre l’entorn físic i el digital, cal entrar-hi via l’app, escanejant els QRs presents a tots els cartells, pancartes i fulletons o des de la web https://www.eixfortpienc.com/cat/viu-fort-pienc

L’acció Viu Fort Pienc tindrà una durada d’un any, i les rutes es poden completar en un mateix dia o en diverses jornades. La campanya també inclou el Rasca i Guanya, una gimcana digital pel comerç de proximitat del Fort Pienc en el que els participants poden guanyar premis instantanis i participacions en els sortejos Viu Fort Pienc, escanejant els QRs que trobaran als aparadors dels comerços del barri.

La iniciativa compta amb el suport de l’Oficina de Promoció Econòmica del Districte de l’Eixample i la Cambra de Comerç de Barcelona. L’entorn virtual de la campanya ha estat creat per eXplorins, Creative-Tech HUB especialitzat en experiències phygital interactives. El disseny gràfic l’ha realitzat la Casa de Carlota que inclou en el seu equip de creatius persones amb discapacitat intel·lectual.

Viu Fort Pienc Esmuc Web 1

Campanya Viu Fort Pienc.

Les Rutes

Ruta Arts. El barri del Fort Pienc s’ha convertit en un pol d’atracció de talent del món de les arts, i amb aquesta ruta hom pot inspirar-se de la mà dels seus protagonistes, que, en format vídeo, ens mostren el barri com a territori d’expressió artística.

Entitats participants: Sala Atrium, L’Auditori, Centre d’Art Shiva, Centre Cívic Ateneu Fort Pienc, El Timbal, Eòlia, Escola Moz-Art, ESMUC, El Portal dels Encants, Sala Versus Glòries, Teatre Nacional de Catalunya.

Ruta Cultura. Convida a resoldre misteris amb un seguit de pistes, al més pur estil Sherlock Holmes, en un joc de realitat augmentada amb objectes virtuals que recorre el Triangle Friki i altres destinacions singulars.

Entitats participants: Biblioteca Pública Arús, Dashu, Friquest, Gameria, Gigamesh, Ingenio,  Kaburi, Norma Comics, Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

Ruta Vida. Constitueix una mirada propera i entranyable a l’essència genuïna del barri. Per explorar els indrets i conèixer la gent que defineixen la seva identitat, a través de la història i d’emocionants memòries personals.

Entitats participants: Biblioteca Fort Pienc, Casal de barri Transformadors, Club de Bàsquet Roser, Espai d’Entitats de Fort Pienc, Estació Barcelona Nord, Eurofitness Estació del Nord, La Cabrònica, Makers of Barcelona, Mercat de Fort Pienc, Mercat dels Encants.

El barri de Fort Pienc

El Fort Pienc és molt actiu culturalment, amb equipaments, escoles i negocis vinculats a les diferents formes de cultura i arts escèniques. A més és un barri ple de vida, on conviuen persones de contextos culturals diversos.

“Entre la plaça de les Glòries i el passeig de Sant Joan, i amb part de l’avinguda Diagonal i la Meridiana, s’alça el Fort Pienc. El barri, que està a dues passes del cor de Barcelona, es coneix per tenir un alt índex de població jove i per disposar de dues de les joies més importants de la ciutat: el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i L’Auditori. Aquests grans equipaments de ciutat conviuen amb altres petites sales de teatre, com La Sala Versus Glòries, el Teatre Eòlia o la Sala Atrium i equipaments culturals com el Centre Cívic, Biblioteca de Fort Pienc, Biblioteca Arús…

A més en la zona del Passeig de Sant Joan es troba el Triangle Friki, que aglutina botigues de còmics, ciència-ficció, cinema o jocs de taula. La plaça de Fort Pienc és un lloc important de socialització, amb equipaments com el centre cívic, l’escola de primària, l’escola bressol i el mercat municipal.

Al cantó sud de la plaça de les Glòries, hi ha el Mercat dels Encants o Fira de Bellcaire, el més antic de Barcelona, on es venen antiguitats i articles de segona mà . El Mercat és un espai viu, divers i singular que rep cada setmana 150.000 visitants”.

L’Eix Fort Pienc és un agent de promoció econòmica i social del barri del Fort Pienc que reuneix, a més de comerços, empreses de serveis i restauració, a les botigues de còmics i jocs de rol del Triangle Friki, el Mercat dels Encants, grans equipaments culturals com el TNC i L’Auditori , prestigioses escoles d’arts escèniques, teatres, centres esportius, centres sanitaris, l’Estació del Nord i agents socials.

L’Eix Fort Pienc està en constant col·laboració amb els equipaments públics, escoles i entitats del barri i del districte de l’Eixample.

Més informació

La història del Fort Pienc. Betevé.