Publicat el 15 de novembre de 2022

Comparteix a:

Concert de l’Ensemble d’Improvisació al The City Composing

The City Composing Web
Concert The City Composing (Festival Out·Side)

Dissabte 26 de novembre. 19:00 h. Centre d’Arts Santa Mònica.

L’ESMUC participa amb el projecte de composició musical col·laborativa The City Composing Barcelona en un concert que tindrà lloc a l’Arts Santa Mònica

L’ESMUC participa en el projecte The City Composing Barcelona, una iniciativa de composició musical col·laborativa on la ciutadania de Barcelona participa en la creació d’un concert que tindrà lloc el 26 de novembre, a les 19 h, al Centre d’Arts Santa Mònica, protagonitzat per Hara Alonso i l’Ensemble d’Improvisació de l’ESMUC, format per alumnat de l’escola. Aquest concert i projecte s’emmarquen dins del Festival Out·Side’22.

The City composing Gothenburg.

El concert The City composing, de Hara Alonso i l’Ensemble d’Improvisació de l’ESMUC, constitueix la cloenda del festival Out·Side. El projecte, ideat per Alonso, parteix de la voluntat que la gent pugui participar en el procés creatiu de forma anònima.

Al llarg del mes de setembre i octubre, s’han depositat quaderns de pentagrames i llapis de colors a espais públic de la ciutat per poder participar. A l’escola hi havia dos espais establerts, al vestíbul i a la cantina. En aquests quaderns les persones participants han pogut escriure música, textos i dibuixos. També, a través d’una plataforma en línia oberta, es podia compondre utilitzant diferents emojis, pinzells i notes musicals. Aquestes partitures i materials van ser recollides per l’artista Hara Alonso per compondre l’obra musical que ara podrà escoltar-se en el concert que tindrà lloc al Centre d’Arts Santa Mònica, de Barcelona.

Per part de l’ESMUC, el projecte s’ha vinculat a l’assignatura d’Improvisació comtemporànea que imparteix el professor Pedro González. La iniciativa s’emmarca en la programació del Festival OUT·Side que se celebra del 22 al 26 de novembre i centrat en la participació i creació comunitària.

L’alumnat que forma part de l’Ensemble són: Helena Rodrigeu Oubiña i Carmen Guerra, violí; Anna Espejo, viola; Olga Prats, violoncel; Ana Lladó, clarinet; Georgina Masanes i Oriol Masdeu, piano; Íñigo Dúcar, percussió; Martí Badía, trombó, i Xavier Martorell, oboè.

Hara Alonso
 
Hara Alonso és una pianista i compositora afincada a Estocolm (Suècia). La seva música combina elements electrònics i instrumentals, tot generant universos complexos i imaginatius sònics.

La seva pràctica creativa qüestiona les narratives hegemòniques al voltant de la música i les tecnologies mitjançant la resignificació de les seves eines i del seu coneixement. A través de la improvisació, la somàtica, la fisicalitat, les interfícies i els codis DIY, Hara compon nous sistemes i llenguatges sònics.

Hara treballa com a dissenyadora sonora per als artistes de realitat virtual Ludahl & Seitl i desenvolupa diversos projectes de recerca artística a la University of the Arts d’Estocolm. És també artista en residència a l’Elektromusikstudion a Estocolm. El 2014 inicia el projecte de composició participativa The City Composing. A més de la seva pràctica artística, Alonso ensenya programació musical a The Royal College of Music, a Estocolm.

Hara Alonsoo2 Color By Isi De Paula 1152x1536

Més informació:

Entrades per al concert a l’Arts Santa Mònica (pròximament).