Publicat el 14 de novembre de 2022

Comparteix a:

Música palestina i catalana al projecte Som Constructores

Som Constructores Palestina 1
Concerts de música catalana i palestina.

Dijous 24 de novembre a les 20 h. CAT ‘Tradicionàrius’ (Travessia de St. Antoni, 6, Barcelona).
Divendres 25 de novembre a les 20 h. Teatre la Massa (Plaça del Teatre, 3, Vilassar de dalt).
Dissabte 26 de novembre. Auditori Sant Ildefons (Plaça Carles Navales, s/n, Cornellà de Llobregat).
Diumenge 27 de novembre. Centre Cultural de Ripollet (Rambla de Sant Jordi, 2-4, Ripollet).

Del 24 al 27 de novembre, intèrprets de l’ESMUC i del Taller de Músics participen en el projecte Som Constructores amb músics procedents de Palestina

El dimecres 23 de novembre al matí es presentarà oficialment el programa del projecte Som Constructores, una iniciativa de l’Associació Catalana per la Pau en la qual s’emmarquen un seguit de concerts amb la participació d’Iyad Staiti, director general de la escola de música Al Kamandjati (Ramala, Palestina). La presentació està oberta al públic i convoca als periodistes del sector social i cultural a les 11 h. a la seu del Taller de Músics del Raval (C/ Cendra 24, Barcelona). Representants de l’ESMUC i del Taller participaran en aquesta primera presa de contacte, que inclou la lectura d’un manifest i una actuació musical de Staiti, així com en una setmana de concerts de música palestina i catalana que tindrà lloc del 24 al 27 de novembre a diversos espais. Membres de l’Al Kamandjati Ensemble viatjaran a Catalunya en un intercanvi cultural per recordar els carrers de Palestina i recórrer diverses tradicions musicals.

Vídeo dels concerts de música catalana i palestina (2018).

Al Kamandjati Ensemble

Al Kamandjati Ensemble és un grup de músics palestins creat per l’associació Al Kamandjati, fundada l’any 2002 amb l’objectiu de proporcionar educació musical als palestins i palestines sense recursos. Disposa d’escoles a sis localitats de Palestina i a dues del Líban. Iyad Staiti, llaütista i director general d’Al Kamandjati, serà un dels músics que participarà als concerts. “Crec que és impossible una ocupació cultural. Pot ser que s’ocupi la terra, però no la cultura, perquè la cultura és una part de l’ésser humà, de la seva herència i del seu origen i vida”, remarcava Staiti durant la seva visita a Catalunya el novembre de l’any passat. Va impartir diversos tallers de música tradicional àrab-palestina, moment en el qual es va iniciar l’intercanvi amb l’ESMUC i el Taller de Músics.

Som Constructores

El projecte Som Constructores és una iniciativa de l’Associació Catalana per la Pau, que pretén incrementar el compromís i la sensibilitat de la ciutadania catalana en la defensa de la cultura de pau, i al mateix temps, també vol ser una reivindicació dels drets i llibertats del poble palestí. Mitjançant diferents expressions culturals com la música, es proposa obrir espais de diàleg, intercanvi, aprenentatge, reflexió i denúncia sobre la vulneració dels drets humans, socials i culturals a Palestina. El programa també vol empoderar nous agents de canvi (en aquest cas, l’entramat cultural català) i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

L’Associació Catalana per la Pau neix l’any 1990 impulsada per un col·lectiu d’homes i dones, vinculats a diverses organitzacions i moviments socials compromesos en la lluita per la pau i el desarmament i en la transformació de les relacions Nord-Sud del planeta. És una organització compromesa en la transformació de les condicions de vida de les poblacions més desafavorides i en l’assoliment d’estructures socials més justes, la plena expressió dels drets individuals i col·lectius i l’erradicació de la pobresa. 

Calendari

Barcelona: dijous, 24 de novembre a les 20:00h al Tradicionàrius (Travessia de Sant Antoni, 6).

Vilassar de Dalt: divendres, 25 de novembre a les 20:00h al Teatre la Massa (Plaça del Teatre, 3). Prèviament, a les 18:00h es farà la taula rodona ‘Palestina en resistència’ a l’Ateneu l’Estrella (Passatge de la Rosa, 1).

Cornellà de Llobregat: dissabte, 26 de novembre a les 19:30h a l’Auditori Sant Ildefons (Plaça Carles Navales, s/n).

Ripollet: diumenge, 27 de novembre a les 19:00h a la Sala d’Actes del Centre Cultural de Ripollet (Rambla de Sant Jordi, 2-4). Prèviament, a les 17:30h es farà la taula rodona ‘Palestina en resistència’.

Intèrprets de l’ESMUC

Pau Andruix, dolçaina
Edu Torné, violí
Irene Zugaza, cant flamenco

Entrada lliure amb taquilla inversa. Per conèixer més detalls sobre els horaris consulteu als espais on es fan els concerts.


Aquest esdeveniment està organitzat juntament amb l’Associació Catalana per la Pau i el Taller de Músics.

Logo Associcacio Catalana Per La Pau
Taller Musics