Publicat el 18 d'octubre de 2022

Comparteix a:

I Fòrum Guitarrístic de l’ESMUC: La docència de la guitarra a través de tots els seus estadis

Guitarra1
I Fòrum Guitarrístic de l’ESMUC

Dissabte 3 de desembre. 9:15 h. Sala d’Orquestra de l’ESMUC. Accés lliure amb inscripció prèvia.

El I Fòrum Guitarrístic de l’ESMUC vol reunir professorat i alumnat per debatre sobre la docència de la guitarra en tots els seus nivells

El primer Fòrum Guitarrístic de l’ESMUC neix amb la voluntat de crear un espai de treball comú per a tot l’àmbit educatiu que es dedica a la docència de la guitarra al llarg de tots els períodes que travessa l’alumnat des dels seus inicis i fins a la seva professionalització. La trobada tindrà lloc el dissabte 3 de desembre de 2022 a la Sala d’Orquestra de l’Escola Superior de Música de Catalunya. L’assistència és lliure, però cal reserva prèvia.

Concert Veu i Guitarra. Dimarts Toca ESMUC. Curs 2021-2022.

Tractant-se de la primera edició del Fòrum de Guitarra, l’organització proposa centrar-se en les problemàtiques més urgents per establir les bases d’un desenvolupament futur. Així, l’objectiu central d’aquesta primera trobada és suggerir estratègies i activitats que permetin una ajuda comuna entre tot el personal docent per tal d’estimular i orientar de la millor manera possible l’alumnat que vulgui portar els seus estudis musicals fins a la professionalització.

El Fòrum proposa un format en el qual cada participant aporti propostes des de la perspectiva que li atorga la seva posició creant un debat obert sobre les estratègies concretes que s’utilitzen per guiar els estudiants en cada etapa de la seva formació.

L’organització espera que aquest primer Fòrum Guitarrístic serveixi també com a punt de partida de cara a noves edicions. Des de l’ESMUC s’agraeix molt especialment la implicació de totes les professores i professors que han treballat de manera desinteressada en el disseny i realització d’aquesta primera edició i també a totes les persones que han aportat la seva experiència per fer possible aquesta nova iniciativa.

Programa de la jornada

09:15 Benvinguda als assistents. Xavier Coll (ESMUC).

09:30 Realitats dels ensenyaments elementals de guitarra a Catalunya. Eduard Toda (Conservatori Professional d’Igualada, Escola Municipal d’Altafulla).
 
10:00 Estratègies per reforçar el Grau elemental i fomentar la continuïtat cap al Grau professional. Josune Mujika (Escola Municipal de Música de Salou) i Aitor García. (Escola Municipal de Música de Castellar de Vallès).
 
10:30 La realitat del Grau professional de guitarra i l’accés al Grau superior. Daniel Nogués (Conservatori Municipal de Música de Barcelona).
 
11:00 Pausa – Cafè.

11:30 Reflexions sobre els estudis de guitarra al Grau professional. Repertori i diferents perspectives. Maria Camahort (Conservatori Professional de Badalona).
 
12:00 La realitat del grau superior. Objectius formatius de cara a la professionalització. Àlex Garrobé (ESMUC).
 
12:30 Sortides professionals dels graduats i graduades en interpretació musical en el context actual. Álex Tentor (ESMUC).
 
13:00 Pausa – Dinar.
 
15:00 Presentació de la dinàmica de treball i formació de grups de treball.

15:15 Debat sobre temes preestablerts en grups reduïts.

15:45 Posada en comú a través dels portaveus de cada grup.

16:15 Taula rodona i posterior debat obert.
Moderadora: Anna Enric (Conservatori Professional d’Igualada).
Participants: Santi Figueres (Conservatori Professional de Terrassa), Miguel Javaloy (Escola Municipal de Música de Cambrils), Pili Ramón (Conservatori Professional de Reus ), Javier Luque ( Escola Municipal de Santa Perpètua de Mogoda), Juan Becerra (Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona) i Enrique Malo (Conservatori Municipal de Música de Vila- Seca).

17:45 Conclusions generals. L’ESMUC realitzarà un document on quedin reflectides les conclusions generals del simposi i treballarà per fer realitat les propostes que hagin sorgit del Fòrum.

18:00 Pausa

18:20 Concert conjunt d’estudiants de grau elemental, professional i superior.

Jornada d’accés lliure amb inscripció prèvia.