Publicat el 5 de març de 2024

Comparteix a:

Gender Sounds III: Interseccions sonores

Gender Sounds 2024 16 9

Gender Sounds 2024.

Els dies 2 i 3 de maig de 2024, l’ESMUC acollirà la tercera edició de Gender Sounds. En aquesta ocasió, les jornades tindran com a fil conductor el lema Interseccions sonores. En aquesta edició es prioritzaran aquelles propostes que aixequin silencis sobre obres i autorxs silenciadxs, que estudiïn el gènere i la música de manera interseccional i transdisciplinària, i que contribueixin al debat i al coneixement del món sonor amb perspectiva de gènere. 

  • 2 i 3 de maig (Inscripcions fins al 25 de març)

  • Horari per determinar

  • ESMUC


Call for papers/Performances

La convocatòria està oberta a: acadèmics i estudiants en música, musicologia, estudis sonors, ciències socials i arts. Professionals de la música i el so interessadxs per temes de gènere i interseccionals. Professionals de la cultura i la comunicació que treballen amb música i gènere. Artistes que donen veu o exploren els sons del gènere.

Us convidem a presentar propostes en les següents línies de treball

Aixecar silencis: iniciatives, estudis i performances que donen visibilitat a col·lectius, obres i autorxs, silenciadxs o discriminadxs del passat i el present.   

Interseccionalitat: solapament entre discriminacions de gènere i d’altres eixos identitaris (edat, nacionalitat, aspecte, classe, discapacitat, orientació sexual…) en l’àmbit sonor i musical. 

Sons del gènere / el gènere sona: noves propostes i iniciatives de creació sonora. 

Formats de les propostes i formulari per a cada proposta

Les propostes s’han d’enviar abans del dia 25 de març de 2024 a través dels corresponents formularis. Un cop rebudes seran analitzades i es confirmarà l’acceptació a la persona interessada al llarg de la primera meitat d’abril.  

Les Jornades Gender Sounds estan organitzades per les professores Ilaria Sartori i Núria Sempere, i els professors Marc Heilbron i Vicent Minguet

Ponència (20 min.). Formulari d’inscripció.  

Ponència-performance (30 min.). Formulari d’inscripció.  

Interpretacions en directe (20 min.). Formulari d’inscripció.  

Sessió d’escolta (disposem d’un sistema de 12 altaveus: 4 a dalt, 8 a baix, diàmetre 8m). Formulari d’inscripció

Djset.


Gender Sounds. Sessió 16 de març, matí. ESMUC.