Publicat el 13 de setembre de 2022

Comparteix a:

Exposició: Viatge Sonor amb Albert Reguant

Sense Titol
Sense Titol

Amb l’inici del nou curs inaugurem nova exposició a la Biblioteca-CRAI ESMUC. En aquesta ocasió hem volgut retre homenatge i, al mateix temps, difondre la tasca del divulgador i periodista musical Albert Reguant.

L’any 2019 la Biblioteca-CRAI ESMUC va rebre el primer lot de la fonoteca personal del reconegut divulgador musical Albert Reguant.

Entusiasta, curiós i meticulós, Albert Reguant va dedicar més de 40 anys de la seva vida voltant pel món a la cerca de músiques que li cridessin l’atenció. Aquesta motivació personal va esdevenir el motor de moltes col·laboracions amb artistes internacionals i va representar l’arribada de repertoris aleshores desconeguts al nostre país. El seu paper com a divulgador i promotor de l’activitat d’artistes locals a l’exterior i dels estrangers al nostre país és reconegut internacionalment. Actualment, Albert Reguant és el representant català a l’organització World Music Charts Europe i és ambaixador a congressos internacionals com ara el Womex (Europa) o Folk Alliance (EUA).

La inesgotable curiositat d’Albert Reguant i el seu contacte directe amb músics de tot el món fan que la seva fonoteca segueixi un constant procés d’engrandiment, malgrat la tendència generalitzada a la digitalització de la producció fonogràfica. 

Amb el propòsit de posar tot aquest inestimable recull de músiques a disposició de la societat, va decidir, de manera molt generosa, fer la donació, de manera progressiva, del seu fons. Fins el moment es troben en tractament documental prop de  3120 discos compactes que es posaran, de manera progressiva, a disposició de tots els usuaris de la Biblioteca-CRAI ESMUC.

Aquesta exposició proposa un recorregut musical per tot el món de la mà d’Albert Reguant. S’hi exposen un centenar de discos compactes, la majoria d’ells publicats els darrers 20 anys, que formen part de la donació, molts dels quals han estat especialment destacats pel seu donant.