Màster propi d’improvisació

Improvisacio H Ca

Màster professionalitzador, amb continguts orientats a oferir les eines necessàries per a la pràctica de la improvisació en un entorn professional.

ModalitatPresencial. És necessari el 80% d'assistència per poder ser avaluat de les assignatures
Crèdits ECTS40
CalendariOctubre 2020 -
Juny 2021
HorariCatalà, Castellà i Anglès
Idioma de docènciaPresencial.
Preu / crèdit91,17 €

El màster en Improvisació lliure es una formació amb objectiu professionalitzador i els seus continguts estan orientats a oferir les eines necessàries per a la pràctica de la improvisació en un entorn professional.

Aquest curs pretén formar especialistes en la improvisació musical a través d’un programa de perfeccionament en la pràctica, tant a solo com en conjunt, a la vegada que s’orienta a la recerca de la veu individual per desenvolupar-se de forma autònoma en el món professional.

Accés i admissió

Cal presentar la següent documentació:

  • Un Currículum Vitae.

  • Un escrit on s’especifiquin les principals línies d’interès del sol·licitant pel que fa a la improvisació i la pràctica instrumental.

  • Un enregistrament, fet amb càmera fixa, que ha d’incloure imatge i so del candidat, d’una durada de 20 minuts d’una o vàries improvisacions a solo i en grup. És imprescindible que hi consti també la data d’enregistrament, ja que la interpretació ha d’haver estat feta dins dels últims 6 mesos. El format per fer-la arribar ha de ser un enllaç a internet per a poder-la descarregar (Dropbox, wetransfer, canal Youtube, Drive o similar).

  • Si els professors ho creuen necessari, es podrà sol·licitar també una audició presencial.

Pla d’estudis

El postgrau està estructurat en matèries obligatòries i optatives. Cada una d’aquestes matèries inclou assignatures individuals i col·lectives, pràctiques i teòriques.

Assignatura 
Crèdits 
Quadrimestre
Improvisació I 
4
1
Improvisació II 
4
2
Improvisació en grup I 
4,5
1
Improvisació en grup II 
4,5
2
Conducció/Partitures gràfiques 
3
1
Interacció amb màquines I 
2
1
Interacció amb màquines II 
2
2
Història de la improvisació
2
2
Percepció auditiva 
2
1
Tallers d’improvisació internacionals  3
anual
Tallers d’improvisació nacionals 

anual
Mòdul conjunt europeu I 
3
1
Mòdul conjunt europeu II
3
2
Objectius i competències
  • Oferir una formació avançada i d’especialització en el camp de la improvisació musical, promovent el sentit crític per a potenciar tant el treball auto dirigit o autònom com el treball en equip.

  • Preparar els músics per a l’entrada al món laboral professional al màxim nivell, i proporcionar els coneixements, les eines i les pràctiques necessàries perquè puguin integrar-se en la vida artística actual, desenvolupant les seves habilitats, imaginació i flexibilitat.

  • Consolidar els estudiants com a músics solvents, expandint i integrant els seus recursos intel·lectuals, emocionals i físics, reflectits en la pràctica de l’excel·lència musical.

Professorat

Coordinació: Agustí Fernández i Núria Andorrà


Nom
Fernández, Agustí
Andorrà, Núria
Pastor, Fèlix
Comajuncosas, Josep Maria
A qui s’adreça

Aquest postgrau s’adreça tant a estudiants amb Títol Superior d’Ensenyaments Artístics en música com a professionals de la música de tots els àmbits que vulguin especialitzar-se en la improvisació musical al més alt nivell.


Vols més informació?