Doble titulació en Música i Matemàtiques

Doble Grau

La doble titulació entre el grau en Matemàtiques de la Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Música de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) és l’única titulació a Catalunya que permet compaginar ambdós estudis. Neix de la necessitat de disposar d’un doble títol que doni resposta a la demanda d’una part de l’estudiantat que, fins ara, havia de triar entre una titulació o l’altra, o bé cursar-les simultàniament sense tenir la possibilitat de reconeixement d’assignatures.

A qui s’adreça

La doble titulació s’adreça a estudiants amb altes capacitats tant per a les matemàtiques com per a la música, amb interès per desenvolupar la seva carrera professional en aquests àmbits.

Fins ara, l’estudiantat amb aquest perfil havien de cursar els dos graus per separat, amb una càrrega lectiva de 480 ECTS. Ara poden obtenir ambdós títols superant 419,5 ECTS, amb un pla d’estudis adaptat.

Requisits d’accés

Per accedir a aquests estudis, caldrà superar la nota de tall de les PAU corresponent al grau en Matemàtiques de la Facultat de Matemàtiques i Estadística (UPC), així com una prova específica de matemàtiques i la prova d’accés als estudis de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

A partir de les qualificacions de les diferents proves, es durà a terme el procés de selecció.

S’ofereixen cinc places per curs.

En què consisteixen els estudis?

Es pot cursar aquesta doble titulació des de les especialitats musicals de Composició i Interpretació.

Ambdues especialitats tenen com a objectiu formar professionals altament qualificats en els àmbits de la creació i la interpretació musical, amb una estètica i un llenguatge propis, i preparats per treballar amb els formats i mitjans, així com en els gèneres i contextos que millor s’adaptin a la demanda laboral actual.

Pla d’estudis Matemàtiques-Composició (exemple)

Pla d’estudis Matemàtiques-Piano (exemple)

La doble titulació es cursa en 10 quadrimestres (cinc cursos acadèmics) i s’inicia al setembre.

L’itinerari curricular és personalitzat, amb horaris adaptats.

Les assignatures corresponents al grau en Matemàtiques s’imparteixen a la FME (c/ Pau Gargallo, 14) i les del Títol superior de Música, a l’ESMUC (c/ Padilla, 155, edifici de L’Auditori), ambdues a Barcelona.

L’alumnat haurà de matricular-se als dos centres i la convalidació dels crèdits serà automàtica.

Pla d’estudis

La titulació està estructurada en matèries obligatòries i optatives. Cada matèria inclou assignatures, algunes de comunes i altres d’específiques, segons l’especialitat.

Consulta el programa de l’especialitat de:

  • Composició

  • Instruments orquestrals

  • Piano

Objectius i competències

Amb el grau en Matemàtiques de la FME es rep una formació completa i exigent en totes les matèries bàsiques de les matemàtiques i les seves aplicacions. Et formaràs en el pensament rigorós i conceptual i, alhora, en aspectes aplicats del món tecnològic i científic. El grau està acreditat amb el segell d’excel·lència per l’AQU Catalunya, per la seva qualitat, alt nivell i exigència acadèmica.

El Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Música té l’acreditació favorable de l’AQU Catalunya i equival, a tots els efectes, a un grau universitari. L’ESMUC aposta per un model formatiu integral, pretén esdevenir una referència internacional per la seva excel·lència formativa i un mirall sociològic del país, assumint, al mateix temps, el paper de centre dinamitzador de l’ecosistema educatiu i cultural en matèria musical.

Sortides professionals

Aquests estudis aporten les competències necessàries per accedir a llocs de treball relacionats amb ambdós àmbits, la música i les matemàtiques. A més de les professions vinculades als estudis musicals d’excel·lència, com a titulat o titulada en Matemàtiques, els graduats i graduades tindran accés a llocs de treball relacionats amb la recerca i la docència universitària, la banca i les finances, les assegurances i els serveis, la docència a secundària, la indústria, la consultoria i l’administració, les empreses TIC, les empreses biosanitàries, etc.