Publicat el 27 de juny de 2022

Comparteix a:

Ens ha deixat el violista i exprofessor de l’ESMUC Enrique Santiago

Enrique Santiago (1) (1)

Fotografia Fundació March.

Enrique Santiago va ser professor de l’ESMUC fins al 2008

El violista Enrique Santiago, que havia estat professor de l’ESMUC del novembre de 2005 fins a setembre de 2008,  i de la Musikhochschule de Stuttgart, malauradament ha mort aquest cap de setmana a l’edat de 83 anys.

Santiago va néixer a Madrid el 1939 i va estudiar al Real Conservatori de la seva ciutat on es va graduar el 1961 amb el Premi Sarasate. També va estudiar a Colònia (Alemanya) amb Max Rostal. Des de 1967 va ser violista solista a l’Orquestra de Cambra de Stuttgart, i a partir de 1972 a l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Sud-oest de Baden-Baden. Des del 1978 també va formar part de l’Orquestra Simfònica de la Ràdio d’Stuttgart. A partir del 1984 va dedicar-se exclusivament a l’ensenyament, la música de cambra i les seves actuacions com a solista. Va ser professor de viola a la Musikhochschule de Stuttgart i també va ser prorector des del 1990 a 1996.  

B.Bartok Viola concerto (Op. post) Enrique Santiago.

Santiago va treballar amb el Quartet Melos i amb el Trio Diabelli que porta el nom d’Anton Diabelli, juntament amb Willy Freivogel (flauta), Siegfried Schwab (guitarra), amb un repertori d’obres del clàssic vienès, i d’Astor Piazolla i Scott Joplin. El 1984 va ser reconegut com a “comendador de la Orden de Isabel la Católica” per la promoció de la música espanyola.

Informació elaborada a partir de Wikipedia.