Publicat el 22 de juny de 2022

Comparteix a:

Els Premis Alícia reconeixen intèrprets de l’ESMUC

Alice Brazzit Premis Alicia 9504 1 1 1

Els Premis Alícia tornen a reconèixer graduats i graduades de l’ESMUC

Dimarts 21 de març, coincidint amb el Dia de la Música, l’Acadèmia Catalana de la Música va fer entrega dels Premis Alícia 2022 a L’Auditori de Barcelona. Entre els guanyadors de les diferents categories es troben formacions on participen graduades i graduats de l’ESMUC, com ara l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya (OMAC), Les impuxibles, i Tarta Relena. La graduada Rita Payés, artista guardonada amb el Premi Alícia 2021 al Talent Emergent, va actuar en directe.

Un any més, diferents músics vinculats a l’ESMUC han obtingut guardons en els Premis Alícia de l’Acadèmia Catalana de la Música. A més dels guanyadors/es, uns altres han estat finalistes, la qual cosa pot interpretar-se com un reconeixement al seu treball musical al llarg de l’any.
Durant l’acte es va rendir homenatge al poeta, escriptor i músic Pau Riba, traspassat recentment. D’altra banda, el duet compost per María Arnal i Marcel Bagès va ser el grup més guardonat, amb el premi a la Interpretació i a la Producció Discogràfica pel seu disc Clamor (Fina Estampa, 2021).

El Canal 33 emetrà avui la cerimònia dels premis Alícia 2022, a les 23:15 h.

Les guardonades i guardonats vinculades a l’ESMUC són les següents:

  • Premi Alícia a la Interdisciplina. FAM, de Les Impuxibles (amb Clara Peya), María Velasco i Judit Colomer.
  • Premi Alícia al Talent Emergent. Tarta Relena (amb Marta Torrella).
  • Premi Alícia al Directe. Trencadís, de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya (Dani López, Martí Torras, Marçal RamonDavid Coll, i Ivó Jordà, entre altres).
  • Premi Alicia a la Internacionalització. Rosalía.

Finalistes alumni de l’ESMUC:

  • Juan de la Rubia i Xavier Sabata, nominacions individuals al Premi a la Interpretació. Sabata també optava a la categoria d’Internacionalització.
  • Sílvia Pérez Cruz, per Género imposible, nominada al Premi a la Inter-disciplina.
  • Irene Reig, nominada al Premi al Talent Emergent.
  • Oques Grasses, A tope amb la vida (Halley Records), (Josep Montero, Arnau Altimir, Guillem Realp, Josep Valldeneu, Miquel Biarnés, Miquel Rojo i Joan Borràs), Premi a la producció discogràfica.
  • Marco Mezquida i l’Orquestra Simfònica del Vallès, nominats per Rhapsody in Blue de Gershwin, al Premi al Directe 2022.

Més informació:

Acadèmia Catalana de la Música