Publicat el 28 d'abril de 2022

Comparteix a:

Estudiants de l’ESMUC protagonitzen un cicle a L’Ateneu Barcelonès

Ateneu Esmuc

Jardí de L’Ateneu Barcelonès.

Cicle Oasi Musical.

Maig-Juny 2022. L’Ateneu Barcelonès.

Els estudiants de l’ESMUC protagonitzen un nou cicle a L’Ateneu Barcelonès

El proper dijous 5 de maig s’iniciarà un nou cicle musical protagonitzat per estudiants de l’ESMUC a l’Ateneu Barcelonès (carrer de la Canuda, 6). Es tracta del cicle titulat Oasi musical, on el seu eix principal girarà sobre algunes obres del patrimoni musical català de compositors com ara Xavier Montsalvatge (1912-2002), Eduard Toldrà (1895-1962), Frederic Mompou (1893-1987) o Juli Garreta (1875-1925), entre d’altres.

Aquest Oasi musical es basa en un format musical on la difusió hi té un pes important. Així, tot agafant el model de les antigues audicions mucials que l’avantguarda barcelonina programava a la dècada dels trenta delsegle XX a Barcelona, s’han programat una sèrie d’obres que seran interpretades en dues ocasions. Entremig hi haurà una xerrada a càrrec de diferents musicòlegs, editors, musicògrafs, alguns d’ells professors o graduats de l’ESMUC.

La primera sessió tindrà lloc el dijous 5 de maig on s’abordaran les Cinco canciones negras (1945) de Montsalvatge. Interpretades per Mariona Llobera (mezzosoprano) i Ester Lecha (piano), en l’acte també es comptarà amb la presència del musicòleg i crític musical Jaume Radigales i del filòsof Bernat Deddéu per aproximar-nos a una de les obres més conegudes del catàleg del compositor gironí.

En base a aquest format d’acte (interpretació musical-xerrada-interpretació musical), Oasi musical ens aproximarà a d’altres obres del cànon musical català com les Vistes al mar (1921) d’Eduard Toldrà o els Suburbis (1917) de Mompou, entre d’altres, d’acord amb el següent calendari.


Programa

 • Dijous 5 de maig a les 18:30H. Sala d’Actes Oriol Bohigas (L’Ateneu).
  Cinco canciones negras de Xavier Montsalvatge. Mariona Llobera (mezzosoprano) & Ester Lecha (piano). Jaume Radigales i Bernat Dedéu.

 • Dijous 12 de maig a les 18:30H. Sala d’Actes Oriol Bohigas.
  Vistes al Mar d’Eduard Toldrà. Quartet Vivancos (Jordi Prim, Anna Sanchís, Estela Megias i Quim Tejedor). Ignasi Moreta.

 • Dijous 19 de maig a les 18:30H. Sala d’Actes Oriol Bohigas.
  Sonets per a violí i piano d’Eduard Toldrà. Aina Huick (violí) & Carlos Bujosa (piano). Anna Costal.

 • Dijous 2 de juny a les 18:30H. Sala d’Actes Oriol Bohigas.
  Suburbis de Frederic Mompou. Adrià Crespo (piano). Raül Garrigasait

 • Divendres 17 de juny a les 18:30H. Jardí de L’Ateneu.
  Obres de Juli Garreta, Ricard Lamote de Grignon, i Salvador Brotons. Cobla de l’ESMUC. Direcció: Jordi Figaró. Albert Fontelles.

Totes les sessions estan obertes al públic, són gratuïtes i no cal inscripció prèvia.