Publicat el 30 de gener de 2023

Comparteix a:

Concerts del Màster d’Interpretació de Lied Victoria de los Ángeles

Lied ESMUC
Cicle de concerts del Màster de Lied Victoria de los Ángeles.

Diferents dates i espais al llarg del mes de febrer.

Estudiants del Màster d’Interpretació de Lied Victoria de los Ángeles ofereixen diferents recitals durant aquest mes de febrer a diferents espais de Barcelona i Olot

Estudiants del Màster d’Interpretació de Lied Victoria de los Ángeles de l’ESMUC oferiran una mostra de la tasca realitzada durant el curs a través de diferents concerts que tindran lloc a espais de Barcelona i la ciutat d’Olot. Aquest màster és l’únic d’aquesta especialitat en tot l’estat espanyol. El proper concert del cicle, que porta per títol ‘Schubert-Goethe o la transcendència d’un amor impossible‘, tindrà lloc el dilluns 6 de febrer, a les 18:30 hores, a l’Ateneu Barcelonès. A més, l’actuació anirà acompanyada d’una xerrada a càrrec de Francisco Poyato, pianista i professor de lied de l’ESMUC. L’accés és lliure i serà retransmès en directe.

Recital final de Màster: ‘Una tarda de lied’ | Dimarts Toca | ESMUC 2022.

El Màster de Lied Victoria de los Ángeles és un dels pocs màsters que treballa el Lied com a veritable música de cambra en duo cantant-pianista. Els estudiants participants són: Anna Belmonte, Sara Carmona, Llum Colomer, Anna Fernàndez, Marc García, Helena Ginés, Albert Giménez, Abel Iglesias, Mariona Llobera, Ferran Mitjans, Belén Quirós, Cecília Rodríguez, Núria Sayós i Esther Vilar. El professor i pianista, Francisco Poyato, coordina el cicle de concerts.

A més d’aquesta actuació a l’Ateneu Barcelonès, el cicle continuarà el 15 de febrer amb una proposta musical al Reial Cercle Artístic de Barcelona, i conclourà el 19 de febrer a l’Escola Municipal de Música d’Olot, en el marc de L’ESMUC a Olot.


Cicle de Lied a l’Institut Goethe

Cal dir també que estudiants del Màster protagonitzen un altre cicle a l’Institut Goethe Barcelona que conclourà el 28 de març. Els concerts tenen lloc a les 19 hores a la seu del centre i l’entrada és gratuïta amb inscripció prèvia. El calendari de concerts és: 31 de gener, 10 i 28 de febrer, 14 i 24 de març.

Intèrprets concert a l’Ateneu Barcelonès

Llum Colomer 
Belén García
Marc García
Zoe Guerra
Ferran Mitjans 
Enrique Monteoliva
Francisco Poyato

Schubert-Goethe o la transcendència d’un amor impossible

L’admiració que Schubert sentia per la figura de Goethe no va ser recíproca. Això no va impedir que Schubert escrivís, sobre els seus poemes, alguns dels lieder més colpidors de la història del gènere. Revisarem quines podien ser les raons de l’animadversió de Goethe cap a la música de Schubert i sentirem, conjuntament amb la recitació dels poemes, lieder fonamentals com Margarida a la filosaErlkönigGanymedCançons de l’arpistaMignonla Cançó nocturna del caminant, entre d’altres.

Prèviament, Francisco Poyato, pianista i professor de lied a l’ESMUC i Mireia Arguijo, ponent adjunta de la Secció de Llengua i Literatura, faran una introducció a la figura de Goethe i a la relació que aquest (no) va voler mantenir amb Schubert, alhora que esclariran l’impacte de la música en els poemes.

Calendari Cicle de Lied

Dijous 2 de febrer, 20h. Paranimf de la Universitat de Barcelona.
El master de lied a la Universitat
Intèrprets: Anna Belmonte, Sara Carmona, Llum Colomer, Anna Fernàndez, Marc García, Helena Ginés, Albert Giménez, Abel Iglesias, Mariona Llobera, Ferran Mitjans, Belén Quirós, Cecília Rodríguez, Núria Sayós i Esther Vilar.
 
Dilluns 6 de febrer, 18.30h. Ateneu Barcelonès.
Schubert-Goethe, la transcendència d’un amor impossible. Concert-xerrada amb Lieder de Schubert sobre poemes de Goethe.
Intèrprets de Grau i Màster de lied de l’ESMUC: Llum Colomer, Belén García, Marc García, Zoe Guerra, Ferran Mitjans, Enrique Monteoliva, Francisco Poyato. Xerrada a càrrec de Francisco Poyato.
 
Dimecres 15 de febrer. Reial Cercle Artístic de Barcelona
Concert de lied
Intèrprets a determinar.
 
Diumenge 19 de febrer. Escola Municipal de Música d’Olot. 18h. Cicle: L’ESMUC a Olot
I el seu esguard damunt del meu esguard
Intèrprets:
Sara Carmona i Esther Vilar
Cecilia Rodríguez i Helena Ginés

Més informació