Publicat el 26 de gener de 2023

Comparteix a:

L’ESMUC a Olot amb un nou cicle de música de cambra

ESMUC a Olot
Cicle de música de cambra ‘L’ESMUC a Olot‘.

Diumenge 19 de febrer de 2023. 18 h. Escola Municipal de Música d’Olot (Olot).
Diumenge 26 de febrer de 2023. 18 h. Espai Cràter (Olot).
Dissabte 4 de març de 2023. 18 h. Can Trincheria (Olot).
Entrades i més informació

‘L’ESMUC a Olot’ es tracta d’una iniciativa impulsada per part de l’Associació Música als masos i l’Ajuntament d’Olot

Aquest 2023, l’Associació Música als masos i l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot inicien un nou cicle de música de cambra protagonitzat per estudiants de l’ESMUC, amb la intenció que aquests puguin portar a Olot el seu talent i, d’aquesta manera, expandir l’abast dels seus projectes. 

Música als masos‘ neix l’any 2016 amb l’objectiu d’ampliar l’oferta de música clàssica a la comarca de la Garrotxa. L’associació pretén ser un punt de trobada per tots els amants de la música, i és per això que cada any organitza concerts de música de cambra en sales de cases i masos garrotxins, espais que propicien les millors condicions per a una bona audició. 

Des del 2022 i en col·laboració amb Olot Cultura, l’associació ha ampliat l’activitat musical del festival amb un cicle de xerrades sobre música a la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot, sumant-hi, a més, aquest nou cicle que realitzarà amb la col·laboració de l’ESMUC. Aquest constarà de tres concerts on es podran escoltar alguns dels joves intèrprets que, de ben segur, formaran part del futur panorama musical del país.Concert de lied: I el seu esguard damunt el meu esguard…

El primer dels concerts d’aquest cicle té el lied com a protagonista. Amb el títol ‘I el seu esguard damunt el meu esguard…’, la proposta de Sara Carmona (soprano), Esther Vilar (pianista), Cecilia Rodríguez (soprano) i Helena Ginés (pianista) té com a objectiu entreteixir el vincle íntim que existeix entre la poesia i la música.

Gràcies a aquests dos duets formats en el màster de Lied Victoria de los Ángeles de l’ESMUC, en aquest concert celebrarem els fruits dels encontres profunds, interns, d’éssers humans amb éssers humans. Així doncs, hi sonaran obres de compositors que en algun moment s’apropen a poetes per ressonar conjuntament: Robert Schumann amb Joseph von Eichendorff, Fanny i Felix Mendelssohn amb Heinrich Heine, Francis Poulenc amb Louise de Vilmorin, Alexander von Zemlinsky amb Ferdinand Gregorovius, Xavier Gols amb Josep Carner i Joan Salvat-Papasseit…

El concert tindrà lloc el proper diumenge 19 de febrer a les 18 h, a l’Escola Municipal de Música d’Olot. Accés amb entrada i descompte per a estudiants.


Nexes Project

La segona proposta que ens porta aquest cicle ve de la mà de Nexes Project, el quartet d’estudiants de saxòfon clàssic i contemporani de l’aula de l’ESMUC. Amb la tutela del saxofonista Nacho Gascón i del pianista Kennedy Moretti, volen fer arribar la seva música tan lluny com puguin a través dels seus instruments de vent.

A banda de tenir la possibilitat de conèixer la música escrita originalment per a la formació, el conjunt (integrat per Pep Ignacio, Joseph Howoorth-Smith, Javier Campos i Joan German) vol donar-se l’oportunitat de descobrir música per a altres formacions, i oferir, així, una perspectiva diferent. En aquesta ocasió, el quartet oferirà música de compositors variats dels segles XX i XXI com Eugène Bozza, Joan Magrané i David Maslanka.

El concert es realitzarà el proper diumenge 26 de febrer a les 18 h, a l’Espai Cràter d’Olot. Accés amb entrada i descompte per a estudiants.

Nexes Project | Dimarts Toca | ESMUC.

Quartet Vivancos

L’últim concert del cicle anirà a càrrec del Quartet Vivancos, un jove quartet de corda format a l’ESMUC el 2019, sota el mestratge del prestigiós Quartet Casals. Integrat per Jordi Prim, Elena González, Estela Megías i Quim Tejedor, el conjunt  ha tingut l’oportunitat de participar a diversos cursos i classes d’exhibició amb integrants d’agrupacions importants com Alban Berg Quartet, Quartet Modigliani, Quartet Cosmos, Kronos Quartet, Artemis Quartet i Vogler Quartet. A més, recentment han estat seleccionats per assistir al curs internacional de Weikersheim, organitzat per les Joventuts Musicals d’Alemanya.

Van ser convidats a participar en la inauguració del Festival Internacional del Grec a l’estiu del 2019, juntament amb Kronos Quartet, i al prestigiós Festival Internacional Pau Casals de Prades, on van actuar com a formació a l’estiu del 2021. Han estrenat i gravat una obra del compositor Bernat Vivancos dedicada al quartet mateix, la qual ha estat emesa per Catalunya Música i formarà part d’aquest concert juntament amb obres de Haydn i Shostakovich.

El concert tindrà lloc el dissabte 4 de març a les 18 h, a Can Trincheria, Olot. Accés amb entrada i descompte per a estudiants.

Quartet Vivancos | Dimarts Toca | ESMUC.

Preu 5 €, reduïda 3 €.
Possibilitat d’abonament pels 3 concerts a 12 €.