Publicat el 9 de febrer de 2022

Comparteix a:

VII Cicle de concerts “Musicant el Museu Frederic Marès”

Arrenca el VII Cicle de concerts Musicant el Museu Frederic Marès amb una important presència de graduats de l’ESMUC. Un recital inspirat en els salons de música de Barcelona i París del Romanticisme, el proper diumenge 20 de febrer, a càrrec de la soprano Laura Martínez Boj i el guitarrista Bernardo Rambeaud, iniciarà un cicle que s’allargarà fins el proper mes de juny.

Es tracta d’un cicle de cinc concerts dissenyats exquisitament a  partir de la inspiració que produeixen algunes de les diferents sales que formen el Museu Frederic Marès. És un cicle singular ja que cadascun dels espais seleccionats es converteix en una sala de cambra on es combinen repertoris provinents del patrimoni musical català amb altres.

Imatges Web
VII Cicle de concerts Musicant el Museu Frederic Marès

Diumenges 20 de febrer, 20 de març, 24 d’abril, 29 de maig i 19 de juny. Museu Frederic Marès.

El primer concert (diumenge 20 de febrer) es celebrarà a l’anomenada Sala femenina, en la qual s’exposa una gran diversitat d’objectes relacionats amb la dona i el romanticisme del segle XIX. Aquest consistirà en un recital de Laura Martínez Boj (soprano) i Bernardo Rambeaud (guitarra romàntica) amb un programa integrat per obres de Ferran Sor, Ferdinando Paër, Federico Moretti i Pauline Viardot, entre d’altres.

El segon dels concerts arribarà el diumenge 20 de març també a la Sala femenina amb un recital del pianofortista Roger Illa que, amb un piano de taula, oferirà un programa titulat Música de taula a la Barcelona del XIX amb obres de Leopold Kozeluch, Daniel Steibelt, Ferran Sor, W.A. Mozart, F.J. Haydn i Carles Baguer.

La Sala del barroc (sala 25) del Museu Marés acollirà el diumenge 24 d’abril Un concert espiritual: Telemann, Marais i Couperin a càrrec de Miguel Bonal (viola de gamba),  Nicole Wolfsohn (flauta de bec) i Darío Tamayo (clavicèmbal). Serà una oportunitat d’or per gaudir de les composicions dels tres esmentats compositors amb la possibilitat de contemplar diferents escultures i pintures barroques entre les quals en sobresurt la Immaculada Concepció d’Antoine Dupar (1675-1755), realitzada entre 1718 i 1728.

L’adquisició, el 2016, de l’escultura Tres joves del propi Frederic Marés (1893-1991) i que es troba a l’Estudi- biblioteca del Museu és l’eix conductor del concert que tindrà lloc el diumenge 29 de maig.  En aquest espai i amb l’objectiu de contemplar aquesta escultura noucentista mentre s’escolten diferents obres musicals, s’ha possibilitat una audició dels Alumnes del Màster de Lied de l’ESMUC que coordina Assumpta Mateu per oferir obres d’Eduard Toldrà, Henry Duparc i Frederic Mompou.

El darrer dels concerts, que tindrà lloc el diumenge 19 de juny, porta per títol Links. Homenatge a Tete Montoliu i tindrà lloc al Pati del Museu amb el l’Elisabet Raspall World Trio que formen la mateixa Elisabet Raspall, piano i composició; Tom Warburton, contrabaix; Jarrod Cagwin, percussió i Marcelí Bayer, saxòfons. D’aquesta manera s’homenatjarà Tete Montoliu, als vint-i-cinc anys de la seva mort i es clourà aquest singular cicle que ja arriba a la seva setena edició.

L’adquisició de localitats (3€ l’entrada) pot fer-se per internet i a les mateixes taquilles del Museu, dins el horaris d’obertura ja que el Museu reserva un nombre reduït d’entrades per a la venda a taquilles el mateix dia del concert, sempre que no s’hagin exhaurit. L’adquisició de l’entrada inclou una visita al Museu.