Publicat el 29 de juny de 2022

Comparteix a:

Reportatge sobre el projecte Granoll-Orgue XXI

Orgue Granollers Esmuc

El documental mostra i explica el contingut del projecte que compta amb la col·laboració de l’ESMUC

Un reportatge de Gala Cortese, Treball Final del Grau en Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona, mostra el projecte Granoll-Orgue XXI, un acord de col·laboració entre l’ESMUC, el Conservatori Josep Maria Ruera de Granollers i la Fundació Pro Música Sacra Granollers que incentiva la creació contemporània per a orgue. Els alumnes de Composició de l’ESMUC escriuen peces curtes per a l’instrument que presenten a l’alumnat del Conservatori de Granollers en format de classe magistral i, més tard, les obres s’estrenen en un dels concerts del cicle “La Música del Cel” a la Parròquia de Sant Esteve de Granollers. El reportatge es pot veure a Youtube.

Reportatge Granoll-Orgue XXI de Gala Cortese.

Bernat Vivancos, compositor, professor de Composició i Orquestració de l’ESMUC afirma, en el reportatge, que l’objectiu del projecte és permetre, facilitar, proposar als compositors i compositores de l’ESMUC “escriure per a aquest instrument una mica desconegut”. Amb l’orgue de Sant Esteve, explica Vivancos, “els compositors poden veure in situ com funciona l’instrument, les possibilitats que té, tot l’aspecte de coloració. A més es treballa amb l’instrumentista, amb en Vicenç Prunés, i el més fascinant de tot és que no només componen una obra que sentiran en un taller o en una classe magistral, sinó que després es fa en concert, per tant, és una oportunitat fantàstica que s’ofereix als estudiants i m’atreviria a dir bastant única”.

 
Classes magistrals i concerts

El passat  24 de febrer va tenir lloc al Conservatori de Granollers la primera classe magistral a càrrec dels alumnes de composició de l’ESMUC, Stephanie Macchi i Eduard Vallmitjana. La classe magistral, anava dirigida a l’alumnat d’harmonia de l’esmentat centre granollerenc, i posteriorment el 13 de febrer es va fer l’estrena de les obres Into Slumber d’Stephanie Macchi i Perduto in una Città d’Aria d’Eduard Vallmitjana. El concert va anar a càrrec de l’organista Vicenç Prunés i el violinista Corrado Bolsi.

Dins del mateix projecte, els alumnes de composició Roman Garcia i David Mormeneo van estrenar les obres Ciclo (Román Garcia) i Batiment (David Mormeneo), obres que seran interpretades, el diumenge 26 de juny, en un concert protagonitzat pel Cor Aglenta (dir: Oriol Castanyer) i el mateix organista Vicenç Prunés.

Els dos concerts van tenir lloc a l’Església de Sant Esteve de Granollers.

Pròximament s’anunciaran nous concerts d’aquest cicle.