Yuri Volguin

Departament de Música Clàssica i Contemporània

ivolguine@esmuc.cat

Violí

Volguin Yuri

Formació

Yuri Volguin, nascut a Rússia, es va formar al Conservatori Estatal Superior de Novosibirsk sota la tutela del Prof Zakhar Bron, graduant-se Cum Laude.

Concerts

El 1978 entra com a solista a l'Orquestra Filharmònica Estatal de Novosibirsk, tasca que compagina amb la de professor a l'Escola Especial de Música per a joves talents i actuant, així mateix com a concertista en gires de recitals, sol, amb orquestra o en grups de cambra , entre ells el "Trio Ural", programades per la prestigiosa productora agència de concerts "Filharmonia" al llarg de la Unió Soviètica. Aquestes activitats artístiques li han aportat diversos premis en diversos concursos nacionals.

Premis

Yuri Volguin ha estat condecorat amb el Premi de les Arts, atorgat pel Ministeri de Cultura de la Federació Russa per la seva gran tasca pedagògica i artística.

Docència

El 1981 inicia la seva activitat docent a l'Escola Superior de Música en el Conservatori Superior de Novosibirsk, on, entre 1984-1995, és Coordinador General i professor en els Cursos de perfeccionament professional per als docents de la Regió dels Urals. Ensenya a l'Escola de Música per a joves talents de Iekaterinburg i el 1984 és nomenat professor titular de la Càtedra de violí del Conservatori Estatal de Música de Txeliabinsk.

El 1996 és convidat pel Prof Zakhar Bron per la Càtedra de violí a l'Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid, en qualitat de Professor assistent, i fixa la seva residència a Madrid.

Des de l'any 2006 és professor a l'Escola Superior de Música de Catalunya, i compagina la tasca en aquests dos importants centres d'ensenyament musical amb actuacions artístiques a Espanya, Federació Russa, Suècia, Portugal, França i participacions en Festivals i Concursos Internacionals com a membre de jurats i artista convidat.

La gran experiència docent del professor Volguin, avalada per la qualitat professional d'alumnes en la formació ha tingut part al llarg dels trenta-sis anys de la seva tasca com a professor, troba un reconeixement internacional que es tradueix en la contínua col·laboració de Y. Volguin amb centres d'ensenyament musical europeus, on el professor Volguin imparteix classes magistrals de violí:


  • Cursos d'estiu a la Fundació Albéniz a Santander (1997 - 2001)

  • Curs de formació musical "Eduardo Ocón" a Màlaga (2006 - 2010)

  • Festival Internacional de Música de Zumaya (2005)

  • Curs d'interpretació violinística de Madrid (2004 - 2008)

  • Classes magistrals, Conservatori Superior de Tallin (2005)

  • "Rencontres musicals Internationales de Greus" (2007 - 2010)

  • "Curs Internacional de Música Agora Putals " Ils Balears "(2009 - 2010)

  • Classes Magistrals Hochschulle, Lubeck (1997)

  • Bielsko - Biala (Polònia, 2010)