Xavier Puig

Departament de M煤sica Cl脿ssica i Contempor脿nia

xpuig@esmuc.cat

Pr脿ctica d’orquestra 1, 2 i Pr脿ctica d’orquestra per a percussi贸 1, 2

Puig Xavier

Formaci贸

Nascut el 1973 a Cervera (Lleida), comen莽a els seus estudis musicals amb el piano i el viol铆 al Conservatori Municipal d鈥檃questa ciutat, per ampliar-los posteriorment al Conservatori Professional de Badalona on obt茅 el T铆tol Superior de professor d鈥檋armonia, contrapunt, composici贸 i instrumentaci贸, sota el mestratge de M.A.Hurtado, M.Roger, B.Casablancas i J.Soler.

Paral路lelament s'inicia en la direcci贸 coral als Cursos Internacionals de Direcci贸 Coral de Lleida, on estudia amb els mestres Josep Prats, Johan Duijck, Laszlo Heltay i Jordi Casas. Continua la seva formaci贸 com a director coral als Cursos Europeus de Direcci贸 impartits pel professor Pierre Cao a Catalunya i a l鈥Academie International de Pontarlier (Fran莽a).

S'introdueix en la direcci贸 orquestral amb el mestre Salvador Mas al Conservatori Superior de Barcelona i al Conservatori de Viena, i el 1999 茅s adm猫s a la Universitat de Viena, on cursar脿 els estudis de direcci贸 d鈥檕rquestra, sota el mestratge de Leopold Hager.

Traject貌ria

El mar莽 de 2002 guanya el concurs per a la pla莽a de director assistent de la JONDE (Joven Orquesta Nacional de Espa帽a), i el juliol de 2003 guanya el concurs per a la pla莽a de director assistent de l鈥橭rquestra Simf貌nica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), amb qui dirigeix diversos concerts.

Des de 2018 茅s director titular de l鈥橭rquestra Simf貌nica del Vall猫s, amb qui ja estava vinculat per la Gira anual de Setmana Santa dedicada al repertori simf貌nic-coral. 脡s director principal del Cor de Cambra del Palau de la M煤sica Catalana des del 2018, amb qui ha recuperat nombr贸s patrimoni coral catal脿, i dirigeix tamb茅 l鈥橭rquestra de Girona i el Cor de Cambra de l'Auditori "Enric Granados" de Lleida des del 2002. Ha dirigit la Coral Ginesta de Cervera, i el Murtra Ensemble. En l鈥櫭爉bit oper铆stic fund脿 la companyia d鈥櫭瞤era de cambra l'脪pera de tres rals, dedicada a l鈥櫭瞤era de petit format, i actualment dirigeix diversos t铆tols en el cicle 脪pera al Palau. Ha estat director convidat per nombroses orquestres del pa铆s, i mant茅 una estreta vinculaci贸 amb l鈥橭rquestra Terrassa48, amb qui actualment interpreta la integral de les simfonies de Beethoven.

Ha enregistrat obra d鈥檃utors catalans i diversos programes divulgatius per a TV3. Fou director art铆stic de les 6 primeres edicions del Festival de Pasqua de Cervera, dedicat a la m煤sica cl脿ssica catalana, que fund脿 el 2011.

Doc猫ncia

脡s professor d'orquestra i direcci贸 a l鈥橢SMUC. Ha estat director convidat en nombroses orquestres de joves, i actualment dirigeix el Curs de Direcci贸 de l鈥橭rquestra Terrassa48.