Xavier Puertas

Departament de Música Antiga

xpuertas@esmuc.cat

Contrabaix històric/Violone
Cambra

Puertas Xavier

Formació

Nascut a Barcelona, es forma musicalment al Conservatori Municipal d’aquesta ciutat i al Wiener Konservatorium amb els professors de contrabaix Ferran Sala i Andrew Ackerman respectivament.

Trajectòria

Com a músic d’orquestra a estat membre de la OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya) i ha tocat amb grups com l’Orquestra de Cambra Teatre Lliure i el Grupo Enigma, especialitzant-se més tard en la interpretació de la música barroca amb instruments originals i tocant amb grups com l’Orquestra Barroca Catalana, Le Concert Français, Ricercar Consort, Concentus Musicus Wien, Orquesta Barroca de Sevilla, Al Ayre Español i d’altres grups especialitzats. Desde l’any 1998 toca amb els grups dirigits per Jordi Savall Le Concert des Nations i Hesperion XXI.

Docència

Comença la seva vida professional donant classes d’aquest instrument al Conservatori de Cervera l’any 1994, ciutat on resideix i on avui en dia segueix ensenyant. Dona classes també a l’Escolania de Montserrat, a l’Aula de Música Antiga del Conservatori de Girona i a diversos cursos d’estiu, on ensenya el contrabaix clàssic i barroc i el violone a petits i grans. L’any 2020 comença la seva feina a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) com a professor de contrabaix històric i violone.