Pablo Manuel Fernández

Departament de Música Clàssica i Contemporània

pfernandez@esmuc.cat

Cambra
Repertori instrumental específic, tuba/bombardí
Tuba/Bombardí

Fernández Pablo

Formació

Els seus principals professors han estat Don Miguel Moreno Guna (Reial Conservatori Superior de Música de Madrid) i Mel Cultbertson (Conservatoris Nacionals de Bordeus i Perpinyà).

Perfecciona els seus coneixements participant en diversos cursos i classes magistrals amb Walter Hilgers, Heiko Treibener, Roger Bobo, Harvey Phillips, Keith Brown, Child Brothers, Dóna-li Clevenger, Warren Deck, Miguel Navarro i Guy Oudenaert.

Concerts

Ha realitzat gires per Japó, Alemanya, Àustria, Romania, Puerto Rico, EUA, Regne Unit, Holanda, Canadà, Xina i França, i col·labora en enregistraments per a Ràdio Nacional d’Espanya, Catalunya Ràdio, Ràdio Televisió Espanyola, Ràdio France, Televisió de Catalunya i la BBC.

També ha participat en diversos treballs discogràfics de Pedro Guerra, Nina, Joan Manuel Serrat i Michel Camilo.

L’abril de 2001 va estrenar a nivell mundial el “Concert per a tuba i orquestra” de Pere Josep Puértolas durant la temporada 2000-2001 de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, sota la batuta del mestre Lawrence Foster.

Premis  • Grammy Latino al Millor àlbum Clàssic amb el CD de ”La Dolores“, en col·laboració amb el tenor Plácido Domingo (2000).
  • Grammy Latino al Millor àlbum Clàssic amb el CD de ”Rahpsody in Blue”, en col·laboració amb el pianista Michel Camilo. (2006)TrajectòriaPablo Fernández és Tuba Solista de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya des de 1994.

És membre fundador del ”Cuarteto de Trombones de Barcelona“ (QTB), del ”Barcelona Brass Ensemble“, del quintet de metalls “Barcino” i del “Spanish Tuba Quartet” (STQ). Des de l’any 2002 forma duo amb el pianista Rafael Salinas, amb qui desenvolupa el projecte “Tuba Lírica”, realitzant nombrosos recitals per tot l’estat.

És també president de l’Associació Espanyola de Tubes i Bombardins (AETYB).

Ha col·laborat amb l’Orquesta Sinfónica de Galicia, la Aarhus Symfoniorkester, l’Orquesta Sinfónica de Madrid, la Real Filharmonía de Galicia, l’Orquesta de Camara del “Teatre Lluire”, l’Orquesta Sinfónica del Vallés, l’Orquesta Sinfónica del Principado de Asturias, la Aalborg Symfoniorkester, l’Orquesta Sinfónica de la Radio y Televisión Española, l’Orquesta de Cadaqués i l’Orquesta Sinfónica de Burdeos entre d’altres.


També ha col·laborat amb reconeguts directors i solistes com Martha Argerich, Daniel Barenboim, Hildegard Behrens, Joshua Bell, Montserrat Caballé, Michel Camilo, Sarah Chang, Jesús López Cobos, Hilary Hahn, Elihau Inbal, Dmitri Kitajenko, Yakov Kreizberg, Gidon Kremer, Emmanuel Krivine, Alicia de Larrocha, Ute Lemper, Radu Lupu, Misha Maisky, Marc Mink-kowski, Shlomo Mintz, Truls Mork, James Morrison, Viktoria Mullova, Emmanuel Pahud, Michel Plasson, Josep Pons, Eva Pwodles, Vadim Repin, Mstislav Rostropovich, Matti Salminen, Lalo Schifrin, Leonard Slatkin, Arcadi Volodos, Christian Zacharias, Frank Peter Zimmermann, Pinchas Zukerman i molts més.


Docència

Des de l’any 2001 és professor de tuba, bombardí, repertori específic i música de cambra de l’Escola Superior de Música de Catalunya

En aquest any acadèmic 2021-2022 és professor de Tuba en la Royal Academy of Music in Aarhus (Dinamarca).

Treballa freqüentment com a professor convidat donant classes magistrals i recitals per tota Europa. Realitza una àmplia labor docent col·laborant habitualment amb la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE), la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i la Jove Orquestra de la Regió de Múrcia entre d’altres.