Nabí Cabestany

Departament de Música Clàssica i Contemporània

ncabestany@esmuc.cat

Violoncel

Cabestany Nabi

Formació

Es gradua a la Universitat de les Arts de Berlín, on estudia amb Prof. Wolfgang Boettcher. Realitza un Postgrau d’Interpretació a la Royal Academy of Music de Londres, i obté el prestigiós Artist Diploma de la Universitat d’Indiana on estudia amb Janos Starker amb una beca de la Fundació “la Caixa”.

Premis

És premi d’honor del Concurs Internacional Maria Canals de Barcelona.

Trajectòria

En la seva trajectòria cambrística ha actuat amb Christian Zacharias, James Campbel i Renaud Capuçon, i en formació simfònica sota la batuta de Lorin Maazel, Riccardo Muti, Claudio Abbado, Christoph Eschenbach entre d’altres, en escenaris de la majoria de capitals europees, Japó i els Estats Units.

La seva experiència com a violoncel·lista barroc inclou la formació amb Stanley Ritchie i el consell d’Anner Bylsma, i és membre fundador de Barcelona Barroc amb qui ha realitzat enregistraments i gires per Espanya, Holanda, França, Suècia i Costa Rica.

Ha estat col·laborador de l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera i com a violoncel principal, amb les orquestres Simfòniques de les Balears, de Castilla y León, de Granada i l’Orquestra de Cadaqués. De 1999 a 2012 ha estat assistent de solista de l’OBC. Actualment és violoncel solista de l’Orquestra de Cambra de Toulouse, amb qui ha enregistrat nombrosos CDs i ha fet actuacions per tot el territori francès i gires per Espanya i Suïssa.