Miquel Bernat

Departament de Música Clàssica i Contemporània

mbernat@esmuc.cat

Cambra

Bernat Miquel

Formació

Miquel Bernat va estudiar a València, Madrid, Brussel·les, Rotterdam i EUA.

Concerts

Ha tocat amb l’Orquestra Ciutat de Barcelona i la Royal Concertgebouw d’Amsterdam. Membre del Duo Contemporain de Roterdam i fundador d’Ictus Ensemble de Brussel·les, toca amb la companyia ROSES de la coreògrafa A. T. de Keersrmaeker en nombrosos espectacles.

 

Com a solista, destaquen les seves actuacions amb l’Orquestra de RTVE, Orquestra Simfònica de Múrcia, Remix Ensemble, Ictus Ensemble, Plural Ensemble, Projecte Guerrero, Grup Instrumental, MusikFabrik, Borusan Orchestra Istanbul, Cyprus Symphony Orchestra, Orquestra de la Comunitat de Madrid, Orquestra de Cadaqués o l’Orquestra Nacional do Porto.

 

Va estrenar els concerts de Percussió de David del Puerto, César Camarero, Luis de Pablo, Mauricio Sotelo i Joan Guinjoan. Estrena a l’IRCAM / Centre George Pompidou, Mantis Walk in a Metall Space de Javier Álvarez, primer concert mundial per Steel Drums.

Premis

Guardonat amb el Premi Fi de Carrera a Madrid, 1er. Premi i Menció d’Honor a Brussel·les, “Special Prix” de l’concurs Gaudeamus d’Holanda, 2n premi de l’Aspen Nakamichi Competition, va obtenir l’ajuda destinada a Investigadors i Creadors Culturals de la Fundació BBVA 2016 per a la promoció i difusió de la col·lecció d’Estudis de Concert per a Marimba publicat a inicis de 2017.

Trajectòria

Director, professor, compositor i intèrpret. És fundador de Drumming-GP, un dels grups de percussió més dinàmics de l’escena i crítica internacional.

Apassionat per la creació actual i exponent compromès amb l’expansió de l’art de la percussió.

Docència

Va ser professor als conservatoris superiors de Rotterdam i Brussel·les. Actualment és professor a l’ESMUC i desenvolupa un intens treball a Portugal, creant el Curs Superior de Percussão a l’ESMAE, Porto, Universidad d’Aveiro. Convidat com a professor a l’International Summer Course de Darmstadt, “Sistema d’Orquestres de Veneçuela” (FESNOJIV), Instrumenta d’Oaxaca, CIVEBRA de Brasília.