Lorenzo Coppola

Departament de Música Antiga

lcoppola@esmuc.cat

Cambra
Clarinet històric
Seminari d’interpretació

Coppola Lorenzo

Formació

Ha estat alumne d’Eric Hoeprich a la classe de clarinet històric del Conservatori Reial de l’Haia, obtenint el diploma final.

Concerts

De 1991 a 1995. Ha col·laborat amb ensambles especialitzats en la interpretació de música barroca i clàssica amb instruments històrics:

Les Arts Florissants (W. Christie), La Petite Bande (S. Kuijken), Orchestra del XVIII secolo (F. Brüggen), Freiburger Barockorchester (G. von der Goltz), La Grande Ecurie et la Chambre du Roy (JC Malgoire).

Actúa amb conjunts de música de cambra com:

Kuijken Quartet (S. Kuijken), Ensemble Philidor, Ensemble Zefiro (A. Bernardini), Académie St Cécile (P. Couvert), Manon Quartett (A. Daskalakis).

Enregistraments

Ha gravat unes peces del repertori de Mozart amb clarinet (Serenadas KV 375 & 388, Gran Partita KV 370, Quintet KV 581 per a clarinet i cordes, Concert per a clarinet i orquestra KV622), col·laborant amb Ensamble Zefiro, Ensamble Philidor, Quartet Kuijken, Freiburger Barockorchester) per a cases discogràfiques com: Harmonia Mundi, Callyope, Astrée-Auvidis.

Docència

Ha estat professor en cursos de música antiga: Prato (de 1993 a 1999), Urbino (1998 i 2006), Caixa de Barcelona (Cadis 1999, Castelló de la Plana 2000), Casa de Mateus (2002, 2003).