Laura Anne Young

Departament de Música Clàssica i Contemporània

lyoung@esmuc.cat

Guitarra

Young Laura

Formació

Nascuda a Toronto amb orígens irlandesos i russos, la Laura va començar els seus estudis de música amb set anys i de guitarra quan tenia nou anys d'edat. Amb una passió poc habitual, ella mateixa va dedicar-se intensament a assolir un domini tècnic de l'instrument, construint una musicalitat evident des del moment en què va començar a tocar.

Va obtenir la seva llicenciatura de música a la Universitat de Toronto, sota la direcció d'Eli Kassner. Les beques d'organitzacions nacionals de Canadà Arts - el Consell del Canadà i Ontario Arts Council - van representar una oportunitat per continuar els seus estudis amb alguns dels millors guitarristes del món, incloent-hi David Russell i Leo Brouwer. Estudiant amb Hubert Kaeppel al Hochshule a Colònia, Alemanya, va obtenir el seu títol de màster amb honors.

Concerts

Com a solista, la Laura ha actuat àmpliament aclamada, oferint programes en sales de concert de tot el món: des de l'Alte Oper de Frankfurt, Alemanya, fins al Centre Nacional de les Arts a Ottawa, Canadà, o l'Auditori Nacional de Madrid. Young és també una artista convidada regularment i professora a Festivals Internacionals de Guitarra: Toronto, Canadà; Ezstergom, Hongria, Gdansk, Polònia; Colònia, Alemanya, i Volos, Grècia - per citar alguns llocs.

A més de la seva carrera en solitari, Laura és membre fundadora de l'exitós trio de Colònia, que va actuar al llarg de la dècada de 1990 a Europa i les Amèriques. Actualment treballa a duo amb el cantant greco canadenc Frances Pappas a l'ensemble Lagrimosa Belta, que presenta peces escrites per a ells per compositors com Helmut Jasbar, Feliu Gasull i Altisent, o Hakenberg Stefan, totes elles basades en les exploracions contemporànies de la música popular tradicional.

Entre 1997 i 2001, Young va ser fundadora i directora artística del Festival de Guitarra Internacional d'Amsterdam.

Premis

Des que era només una nena i a cada pas de la seva carrera, la Laura ha estat reconeguda com una talentosa artista, guanyadora de prestigiosos premis a concursos internacionals com l'"Andrés Segòvia" de Palma de Mallorca, o el "Jacinto e Inocencio Guerrero "a Madrid, entre molts d'altres.

Docència

Laura Young és professora a l'Escola Superior de Música a Catalunya (ESMUC) de Barcelona, des del 2003.