Júlia Gàllego

Departament de Música Clàssica i Contemporània

jgallego@esmuc.cat

Flauta travessera

Julia Gallego

Formació

Realitza els estudis de flauta travessera al Conservatori “Óscar Esplá” d’Alacant, al “Conservatoire Héctor Berlioz” de París i al  “Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de París (CNSM de París)” amb els professors Alain Marion, Raymond Guiot, Sophie Cherrier i Vincent Lucas. A més, completa la seva educació amb els professors Jaime Martín, M. Bourgue, P.L. Aimard, entre d’altres.

Concerts

Ha sigut flauta solista de l’Orquestra Simfònica de Tenerife (1997-1999) i de l’Orquestra Simfònica de Galícia (2001-2002); cal destacar les seves col·laboracions amb l’Orquestra de Cadaqués, Chamber Orchestra of Europe, HR Frankfurt, BR München, Rotterdams Philharmonisch. Totes aquestes experiències li han permès treballar amb directors de la talla de C. Abbado, D. Harding, P. Boulez, M. Jansons, F. Brüggen, S. Ozawa.

A més de la seva activitat en orquestra, la Júlia toca regularment com a solista o en música de cambra, en música de cambra ha col·laborat amb músics com Gordan Nikolic, R. Capuçon, D. Grimal, G. Caussé, H. Demarquette, F. Braley, R. Vlatkovic, Diemut Poppen, D. Quiggle, Claudio Martínez Mehner, entre d’altres.

Participa regularment a Festivals Internacionals de Música de Cambra, recentment als Estats Units en el “Charlottesville International Chamber Music Festival”; com a solista ha actuat amb l’Orquestra Simfònica de Tenerife, l’Orquestra Ciutat de Granada, la Orquestra Simfònica de Galícia, l’Orquestra de Cadaqués, l’Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, amb l’orquestra “bandArt”, St Georges Strings.

Ha format part de la JONDE (1992-1996) i de la Gustav Mahler Jugend Orchester (1997-2001).

Premis  • Premi d’Honor en els graus Mitjà i Superior
  • “Premier Prix de la Ville de Paris” el 1994
  • Primer Premi en el Concurs “Montserrat Alavedra” amb el Quintet Haizea el 1994
  • “Premier Prix a l’unanimité du jury” del CNSM de Paris en 1997
  • Primer Premi i Premi Especial del Públic en el concurs de la ARD de Munic, amb el quintet Miró Ensemble l’any 2001.Trajectòria

Actualment, la Júlia compagina les seves tasques docents sent membre de la “Mahler Chamber Orchestra”, (D. Harding), de “Lucerne Festival Orchestra” (C. Abbado) a més de ser co-fundadora i flauta solista de “bandArt” (G. Nikolic).

Docència

Professora de flauta a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Barcelona) i al “Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona” des de 2006.