Jorge Mesa Valle

Departament de Jazz, Flamenco, Música Moderna i d'Arrel

jmesa@esmuc.cat

Jorge Mesa

Acompanyant

Formació

Jorge Mesa Valle, conegut artísticament com “El Pirata”, comença el seu camí pel món del flamenco molt jove, gràcies als seus pares i en concret al seu pare, gran aficionat que el va fer apreciar aquest art i va trobar al flamenco una forma de vida. El seu aprenentatge es va cultivar de forma autodidacta i des de l'any 2000 el va desenvolupar a diferents sales, companyies de flamenco i tablaos de tota Espanya. Està titulat en la modalitat de cant flamenco per l'Escuela de Flamenco de Andalusia (EFA).

Concerts

Amb més de 20 anys d'experiència com a cantaor i palmas, ha tingut el privilegi de compartir escenari amb grans figures de la guitarra, el cant i sobretot del ball flamenco com Antonio Canales, Juan De Juan, Rafaela Carrasco, El Junco, La Lupi, Juan Carlos Lleida, Guadiana, Antonio Reyes o la Rosalia entre d'altres.

També forma part de grans projectes de flamenco contemporani, que li han permès participar en diversos festivals i teatres a nivell estatal i internacional: Akademie der Künste, Palau de la música, Auditori, Palau Sant Jordi, teatre Apol·lo, teatre Poliorama, Mercat de les Flors, teatre lliure, sala Apol·lo en són alguns exemples.

Xina, Rússia, Aràbia Saudita, Alemanya, Polònia, França, Suïssa, Viena, Brussel·les... són alguns dels països a nivell internacional que ha recorregut gràcies a aquests projectes.

Enregistraments

Té registrades col·laboracions, en discos com, Rosario la Tremendita (A temps), Niko Torres project, “Miscel·ladi” amb Eladio Reinon, Yazan Ibrahim (Shams), Babel, Jesús Catalan “Puchero” (Bordó flamenco).

 

 

 

Docència

Actualment exerceix com a professor PSD dins del departament de Jazz, Flamenco, Música Moderna i d’Arrel a l'ESMUC des del 2012 i també compagina la seva tasca de l'escola amb diferents projectes, tant de flamenco com de flamenco contemporani.