Jordi Masó

Departament de Música Clàssica i Contemporània

jmaso@esmuc.cat

Piano

Masó Jordi

Formació

Nascut a Granollers, es va formar al Conservatori d’aquesta ciutat amb Josep M. Roger, amb Albert Attenelle a l’Escola de Música de Barcelona i amb Christopher Elton i Nelly Akopian a la Royal Academy of Music de Londres, on va graduar-se amb la màxima distinció (el DipRAM) l’any 1992. L’any 2008 va ser guardonat amb l’Associated Royal Academy of Music (ARAM) a Londres, distinció que aquesta institució atorga als seus ex alumnes més destacats.

Concerts

Va guanyar primers premis en nombrosos concursos nacionals i internacionals. Ha tocat en els principals auditoris i festivals d’Espanya i en la majoria de països europeus tant en recitals de piano com formant part de grups de música de cambra. També ha fet concerts a Amèrica i Àsia. Qualificat pel prestigiós crític nord-americà Harold C. Schomberg com a "un pianista sòlid i intel·ligent", el repertori de Jordi Masó inclou música de totes les èpoques, amb una especial dedicació a la música dels segles XX i XXI. Ha estrenat moltes obres que alguns destacats compositors actuals li han dedicat. Des de 1996, és membre del grup BCN 216 dedicat a la difusió de la música contemporània.

Enregistraments

És el pianista català en actiu amb una discografia més extensa. Ha enregistrat més de seixanta discos, la majoria per a la discogràfica Naxos, entre els que destaquen els sis CD amb l’obra completa per a piano de Frederic Mompou i els tretze de la integral de Joaquín Turina. També ha gravat les integrals pianístiques de Robert Gerhard (per a piano i per a dos pianos), Xavier Montsalvatge, Déodat de Sévérac, Joaquim Homs, José Antonio Donostia, Ricard Lamote de Grignon i Joan Massià, a més de discos dedicats a Mario Castelnuovo-Tedesco, Josep M. Ruera, Salvador Brotons, Josep Soler i Benet Casablancas. També ha enregistrat per als segells Marco Polo, Anacrusi, Ficta, ASV, La Mà de Guido i Columna Música entre altres.

Publicacions
Ha publicat vuit llibres de ficció: els reculls de narrativa breu Els reptes de Vladimir (2010, Témenos 2018), Catàleg de monstres (Marcòlic-Alpina, 2012), Les mil i una (Témenos, 2015), Polpa (Males Herbes, 2016), La biblioteca fantasma (Males Herbes, 2018), Ambrosia (Males Herbes, 2020) i la novel·la L'hivern a Corfú (Males Herbes, 2019). El seu últim llibre és Les males herbes (Males Herbes, 2022), que l’ha consolidat com a «un dels millors contistes actuals», en paraules del crític d’El País Ponç Puigdevall.


Trajectòria

Nascut a Granollers, qualificat pel prestigiós crític nordamericà Harold C. Schomberg com a “un pianista sòlid i intel.ligent”, el repertori de Jordi Masó inclou música de totes les èpoques, amb una especial dedicació a la música del segle XX, havent estrenat moltes obres d´importants compositors actuals.

Ha guanyat primers premis en nombrosos concursos nacionals i internacionals. Ha tocat en els principals auditoris i festivals d´Espanya i en la majoria de països europeus tan en recitals de piano com formant part de grups de música de cambra. També actua sovint com a solista amb les principals orquestres del país.

Docència

Des de l’any 2002 és professor a l’Escola Superior de Música de Catalunya. També és professor de piano al Conservatori Josep M. Ruera de Granollers. Ha donat classes magistrals a escoles i conservatoris de Catalunya i Regne Unit.

 

Enllaços

https://www.jordimaso.com