Joan Enric Lluna

Departament de Música Clàssica i Contemporània

aaaaa@esmuc.cat

Lluna Joan Enric

Concerts

Com a solista destaquen les seves últimes actuacions a City of London Festival amb el Tòquio Quartet, el Festival Classique de l’Haia amb el Brodsky Quartet, el Festival de Trasimeno-Itàlia amb Angela Hewitt i el Jerusalem Quartet, o l’estrena a Madrid amb la ONE del nou concert de Sánchez-Verd.

Ha treballat com a membre d’importants orquestres (Bournemouth Sinfonietta, Royal Philharmonic, Academy of St Martin-in-the-Fields, etc.) Amb Abbado, Gergiev, Haitink, Sanderling o Harnoncourt, i acompanyat com a solista per Marriner, Noseda, Rozhdestvensky o Talmi.

Cofundador de l’Orquestra de Cadaqués i solista de la mateixa, Lluna ha estat nomenat recentment per Lorin Maazel clarinet solista de l’Orquestra de la CV al Palau de les Arts Reina Sofía.

Enregistraments

Els seus enregistraments discogràfics van des del concert i quintet per a clarinet de Mozart amb l’English Chamber Orchestra i el Brodsky (Cala-UR) a la Fola Daliniana de Montsalvatge (Trit).

Entre els seus últims discos destaquen el concert per a clarinet de Mozart amb Marriner i l’Orquestra de Cadaqués (Trit), els op 114 i 115 de Brahms amb el Tòquio Q., Claret i Colom (Harmonia Mundi), la Gran Partita de Mozart amb Moonwinds (HM) i el concert que Joan Guinjoan va compondre per l amb laOBC (HM).

Joan ha dedicat diverses gravacions a recuperar el repertori espanyol per a clarinet: Fantasies Mediterrneas (Clarinet Classics), Capricho Pintoresc, Rossini i Espanya (Harmonia Mundi); propera aparecern al mercat, Una cosa rara, Harmoniemuziek de Martner i Soler amb Moonwinds (HM), i el concert Elogi de l’horitzó de Sánchez-Verd amb l’ONE i Hartz-Bedoya (Kairos).

Lluna ha col.laborat axí mateix a l’edició i publicació de música espanyola, especialment amb l’editorial Trit.

Trajectòria

Joan Enric Lluna és un polifacètic músic que desenvolupa les seves activitats a diferents vessants.

En el seu compromís amb la creació contemporània ha protagonitzat projectes amb compositors com Tavener, Guinjoan, Barker, Zelbejan, CSAR Cano o Sánchez-Verd. Lluna intèrpret així mateix l’estrena a Espanya de l’obra de John Adams Gnarly Buttons.

Aquest bagatge ha desembocat en una clara vocació cap a la direcció d’orquestra. Després de passar per l’Orquestra acadèmica de València i la tutela del mestre Jorma Panula, Lluna ha col·laborat amb diverses orquestres espanyoles. A Londres participa a la fundació i codirigeix I Maestri, un projecte dedicat a la formació de directors i intrèpretes. Recentment ha rebut invitacions d’orquestres a Espanya, Finlàndia, Romanesa i el Regne Unit.

Docència

Joan és professor al Trinity College of Music de Londres i a l’Escola Superior de música de Catalunya (Barcelona), al mateix temps és convidat regularment per les més prestigioses institucions a impartir classes i recitals.

Recentment va tenir invitacions de la Royal Academy of Music de Londres, els Conservatori d’Amsterdam i Trento (Itàlia), i en el futur té invitacions a Nova York, Califòrnia, Argentina i Holanda.