Ernest Martínez Izquierdo

Departament de Música Clàssica i Contemporània

emartinez@esmuc.cat

Ernest Martinez Izquierdo

Formació

Realitza els estudis musicals de direcció d’orquestra amb Ros Marbá a Barcelona on crea l’ensemble de música contemporània Barcelona 216. Després de treballar com a Director assistent de la Orquestra Nacional d’Espanya, Pierre Boulez el convida a ser el seu assistent a l'Ensemble InterContemporain de París.

Enregistraments

Ha enregistrat per els segells Deutsche Gramophon, Harmonia Mundi, Naxos, Telarc, Ircam. El disc monografic de G. Gershwin amb Michel Camilo i la OBC va ser guardonat amb el Latin Grammy i el Diapason d’Or per l’integral de Pablo Sarasate amb Tianwa Yang.

Premis

Ha rebut diversos premis entre els quals destaquen els premis Ojo Crítico de Radio Nacional de Espanya i el premi Ciutat de Barcelona. Es membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi a proposta de Joan Guinjoan. El Govern de Finlàndia el va anomenar Cavaller de l’Ordre de la Rosa Blanca.

Docència

Ha estat convidat com a profesor d’orquestra a la Sibelius Academy de Helsinki, al Conservatori Superior d’Oslo i al Musikene. Actualment es professor a l’ESMUC de Ensemble i Orquestra Contemporania.