Formació

El violoncel·lista i violista Emmanuel Balssa va estudiar violoncel clàssic amb Maurice Gendron, violoncel barroc amb Richte van der Meer (Conservatori Reial de l’Haia) i viola da gamba amb Wieland Kuijken (Diploma Superior amb Distinció, Conservatori Reial de Brussel·les).

Concerts

Entre el 2015 i el 2018 va participar en una sèrie de concerts de quintet amb el clarinetista Lorenzo Coppola i la violinista Isabelle Faust (programa Mozart i Brahms).

Enregistraments

Ha enregistrat amb Bertrand Cuiller i Alix Verzier sis sonates per a violoncel i baix continu de S. Lanzetti (Lindoro, 2004), el concert del CPE Bach en la menor amb el conjunt Il Gardellino (Accent, 2013) i les 12 Fantasies per a violí solista de GP Telemann amb la viola Barak Norman del Museu de la Música de Barcelona (que publicarà Incises el 2021).

Trajectòria

Membre de l’Orquestra del segle XVIII i del Bach Collegium Japan, també actua regularment en recitals i música de cambra principalment amb el pianista Rémy Cardinale i el conjunt L’Armée des Romantiques (enregistrament del Quintet Franck el 2016 per a les edicions de l’altre món) .

Docència

Imparteix classes de violoncel barroc al CNSMD de Lió i viola da gamba i violoncel barroc a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) de Barcelona.