Eduardo Martínez

Departament de Música Clàssica i Contemporània

emartinez1@esmuc.cat

Oboè

Martínez Eduardo

Formació

Format com a oboista al Conservatori de València i en diferents escoles europees amb Thomas Indermühle i Heinz Holliger.

Concerts

Desenvolupa una intensa activitat orquestral amb diverses formacions, “Orquestra Ciutat de Valladolid”, “Jove Orquestra Nacional d’Espanya”, “European Community Chamber Orchestra”, “Orquestra Simfònica del Principat d’Astúries” i des de 1991 és oboè solista de l'”Orquestra Ciutat de Granada “.

També ha estat membre resident del grup de música d’avantguarda vienès, “Klangforum Wien”. Ha participat amb la “World Orchestra for Peace” el 2003.

A més de la seva tasca com a músic d’orquestra, ha estat i és membre de nombrosos grups de cambra, abarcant un ampli repertori cambrístic i solista, des del barroc fins a la música d’avantguarda, actuant en escenaris com “Darmstädter Ferienkurse für Neue Musik”, ” Festival de Granada “,” Festival de Segòvia “,” Festival der Avantgarde Essen “,” Auditori Manuel de Falla de Granada “, etc. Convidat per l’Associació Francesa de oboistes, va actuar en el X Congrés d’oboista celebrat per aquesta associació a Bayonne (França). Va participar en el cicle de música Mirades a la ciutat de Bogotà, organitzat per l’Ambaixada Espanyola, interpretant el Concert de R. Strauss amb l’Orquestra Nacional de Colòmbia.

Enregistraments

Amb el segell discogràfic VERS ha gravat amb el pianista Riccardo Cecchetti, sonates de W. A. Mozart i obres del romanticisme per a oboè i piano. També ha gravat amb l’Ensemble Matisse per ARSIS.

Docència

La seva gran dedicació pedagògica l’ha portat a impartir cursos i masterclasses en diferents llocs. Des de 1997 és convidat regularment a impartir els “Cursos d’Especialització Musical de la Universitat d’Alcalá de Henares”. Actualment i des 2001 es professor d’oboè a l’Escola Superior de Música de Catalunya, i també ho ha estat al Conservatori del Liceu de Barcelona.