Dolors Chiralt

Departament de Música Clàssica i Contemporània

dchiralt@esmuc.cat

Cambra
Oboè

Chiralt Dolors

Formació

Va estudiar al Conservatori Superior de Música de València amb el professor Francisco Salanova.
Així mateix estudia amb el professor Maurice Bourgue durant tres anys, assistint als seus cursos a Espanya i França.

Entre els anys 1993-1995 va ampliar els seus estudis d’oboè al Rotterdams Conservatorium amb el professor Emanuel Abbühl, on va obtenir el diploma superior de solista.

Assisteix a cursos de perfeccionament amb els professors Stefan Schilli, Salvador Mir, Alex Klein, Francois Leleux.

Premis  • Va obtenir el Premi d’Honor de Fi de Carrera i el Premi “Mercedes Massi” al millor expedient acadèmic.
  • En el terreny de la música de cambra el 1994 va ser escollida per representar Espanya en la Trobada Europea de Radiodifusió celebrat a Lisboa el 1995.
  • Igualment aquest mateix any va obtenir el primer premi en el Concurs Internacional de Música de Cambra “Montserrat Alabedra” (Terrassa), formant part del quintet de vent “Haizea.”Trajectòria

Membre de la J.O.N.D.E. entre els anys 1992-1996 va actuar amb aquesta formació com a solista a l’Auditori Nacional de Música.

Ha col·laborat amb les orquestres de València, Granada, Simfònica de Balears Orquestra de la Region de Múrcia. RTVE, Liceu de Barcelona, l’Orquestra de Cadaqués. Barcelona 216.

Docència

Com a professora ha realitzat cursos de perfeccionament en els Conservatoris de Albarracín, Manresa, Tarragona, Reus, Montcada, Girona.

També ha assistit com a professora amb La Jove Orquestra de la Region de Múrcia, Jove Orquestra de Catalunya.

Des del 1997 és co-solista de la Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. i des de 2001 és professora d’oboè i música de cambra de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).