Denis Lossev

Departament de Música Clàssica i Contemporània

dlossev@esmuc.cat

Piano

Lossev Denis

Formació

Va néixer a Sant Petersburg (Rússia) en 1974. Es va formar professionalment en el Conservatori Estatal Superior de Música de Sant Petersburg, obtenint el Diploma Superior en el 1997. En el mateix any va ser acceptat per a estudiar amb el gran pianista rus Dmitri Bashkirov a l'Escola Superior de Música Reina Sofia, a Madrid. Ha perfeccionat els seus estudis en la École Normale de Musique d'Alfred Cortot en Paris, obtenint el Diplôme Superieur de Pianiste Concertiste premier
nommé à l’unanimité.

Ha participat en classes magistrals de Karl Ulrich Schnabel, Rosalyn Tureck, Murray Perahia, María João Pires, Claude Frank, Alexis Weissenberg, Arie Vardi i Michel Béroff.

Concerts

Va debutar com a solista amb dinou anys a la Gran Sala de la Filharmònica de Sant Petersburg acompanyat per l’Orquestra Filharmònica tocant la Rapsòdia sobre el tema de Paganini de Rakhmàninov. Des de llavors ha tocat en moltes ciutats de Rússia i Europa, formant part de diferents festivals de música.

Ha participat en classes magistrals de Karl Ulrich Schnabel, Rosalyn Tureck, Murray Perahia, Maria João Pires, Claude Frank, Alexis Weissenberg, Arie Vardi i Michel Béroff.

El 2001 va donar el seu primer recital a Alemanya, en ocasió de l’Festival de Piano de Ruhr en el qual va interpretar l’última sonata per a piano de Beethoven, les Variacions de Brahms / Paganini, Gaspard de la Nuit de Ravel, i la Cinquena sonata per a piano de Scriabin. Ha actuat a l’Auditori Nacional de Madrid, Saragossa i Barcelona i ha participat en concerts de cambra dedicats a Brahms, Franck i Shostakovich.

Docència

En el 2007 va començar la seva labor docent a l'Escola Superior de Música Reina Sofia, a Madrid, i en el 2010 va ser convidat per a ser el Professor Assistent en la Càtedra de Piano de Dimitri Bashkirov.

Des del curs 2021 fins a l'actualitat és Professor Adjunt de la Càtedra de Piano dels Mestres Milana Chernyavska i Claudio Martínez Mehner a l'Escola Superior de Música Reina Sofia i des del 2014 és Professor de Piano a l'Escola Superior de Musica de Catalunya.