Daniela De Marchi

Departament de Música Clàssica i Contemporània

ddemarchi@esmuc.cat

Daniela De Marchi

Repertorista

Formació

Llicenciada en Piano pel Conservatori de Piacenza i en Música de Cambra Vocal pel Conservatori de Milà, va ampliar els estudis amb Marek Jablonski, Pierre-Laurent Aimard, Aldo Ciccolini i Sergio Fiorentino. També va estudiar Òrgan, Direcció de Cor, Direcció, Composició i Clavicèmbal. Es va traslladar a Barcelona el 2003 i es va especialitzar en Lied i en música vocal espanyola a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

 

Enregistraments

El 1992 va gravar un CD dedicat a la música del segle XX per a flauta i piano.

Publicacions

El 2017 va traduir de l'espanyol a l'italià el llibre "Armonia 1" i el "Vademecum musical" d'Emilio Molina i l'Institut d'Educació Musical, publicats per Edizioni Volonté a Milà. Està compromesa amb l'aplicació i la difusió de la Metodologia IEM, basada en l'enfocament creatiu de la música a través de l'anàlisi, l'entrenament auditiu i la improvisació.

Trajectòria

Desenvolupa una intensa activitat com a pianista acompanyant: per a les classes magistrals de Thomas Brandis a l'Acadèmia Ambrosiana de Música de Cambra de Milà (1990); per a les classes magistrals de Flauta impartides per Glauco Cambursano a l'Acadèmia Internacional de Novara (1996-98); per al Concurs per a Joves Cantants a Premià de Mar (Espanya, 2005-12); per a les classes d'instrument i cant a l'Esmuc de Barcelona (des del 2004). Va ser convidada per l'Acadèmia de Música Gnesin de Moscou per preparar les òperes Un altre pas de rosca de Britten (2013), La Flauta Màgica de Mozart (2014) i La Voix Humaine de Poulenc (2015).

Docència

Ha ensenyat als Conservatoris de Bolzano, Trieste i Venècia, així com a les Escoles Municipals de Música de Varese, Cremona i Milà. Del 2007 al 2019 va ensenyar Teoria i Anàlisi de l'Harmonia al Conservatori de Cagliari, on també va impartir cursos per al departament d'Etnomusicologia (música gitana, música d'Europa de l'Est, música grega i turca, música espanyola i flamenc, música d'Oceania). També s'ha dedicat a la música del món, impartint conferències i seminaris a la Universitat de Cagliari (2016 i 2017) ia les escoles superiors de Vilnius (Lituània, 2011), Gdansk (Polònia, 2013 i 2014), Jakobstad (Finlàndia, 2015), Budapest (Hongria, 2016), Poznan (Polònia, 2017) i Belgrad (Sèrbia, 2018).

Actualment és professora de Teoria i Anàlisi de l'Harmonia al Conservatori de Milà.