Dani Pérez

Departament de Jazz, Flamenco, Música Moderna i d'Arrel

dperez1@esmuc.cat

Guitarra Jazz
Guitarra elèctrica Música Moderna
Combo

Pérez Dani

Formació

Format a Buenos Aires amb Lito Epumer, James Tobías i Pino Marrone, ha rebut els consells de Pat Metheny, Jimmy Ponder, John Abercrombie, Kurt Rosenwinkel i Kenny Werner.

Enregistraments

Ha enregistrat treballs discogràfics tan emblemàtics com Ugrix, amb David Xirgu, Micamale, Buenos Aires/Barcelona Connection i The Komeda Project, dedicat íntegrament a la música que va crear el polonès Krzysztof Komeda per a les bandes sonores del cineasta Roman Polanski.

Premis

Ha obtingut premis al Festival de Getxo i de l'AMJM com a Millor Disc i Grup el 1997 i Millor Guitarrista el 2000 i 2001.

Trajectòria

El 1989 es trasllada al País Basc, on col·labora amb Itxaso González, Vocal Feel, Andrej Olejniczak, Sorkunde Idigoras, Mike Andueza o Iruña Big Band entre d'altres, i forma els seus propis trios i quartets. Formant ja part del David Xirgu Quartet, el 1997 ve a Barcelona i comença a tocar amb grups com Monkiana (amb David Mengual) i amb Benet Palet, Carme Canela, Alexis Cuadrado, Gorka Benítez, Bill McHenry, Víctor de Diego, Joan Abril, Quimi Portet o l'Orquestra de Cambra del Teatre Lliure.
Participa en nombrosos festivals, com els de Sant Sebastià, Barcelona, ​​Girona, Torroella i Vitòria. També intervé en l'estrena i gira a Espanya de la Missa de L. Bernstein amb l'Orquestra i Cor de la Generalitat Valenciana, a més de tocar amb l'Orquestra Simfònica de l'Estat Rus dirigida per Mtislav Rostropovich.
Actualment, compagina les seves nombroses col·laboracions amb el treball amb el seu propi trio amb Xirgu i Mengual, així com grups com el Mosaic Nonet, Micamale, Chris Kase Quintet, Ruper Ordorika, Elisabet Raspall Quintet o Gorka Benítez Strings Trio.