Apel·les Carod

Departament de Jazz, Flamenco, Música Moderna i d'Arrel

acarod@esmuc.cat

Combo jazz
Violí Jazz

Apel·les Bielsko Biala

Formació

Després de la seva formació clàssica, va iniciar els seus estudis de violí jazz amb Ernesto Briceño a l'Aula de Música Moderna i Jazz del Conservatori del Liceu (2007-2010), i els va continuar a l'ESMUC amb Oriol Saña i a la Karol Szymanowski Academy of Music de Katowice, Polònia, amb Henryk Gembalski (2013), convertint-se així en el primer graduat en violí jazz a l’estat espanyol (2010-2015, ESMUC). Va ampliar els seus estudis a Nova York, a The New School for Jazz and Contemporary Music (2015-2016), on va estudiar amb Christian Howes. Ha estat guardonat en dues ocasions amb el segon premi a la International Zbigniew Seifert Jazz Violin Competition (2014 i 2016).

Concerts

Concerts tant a nivell nacional com internacional, actuant i realitzant gires per sales​ i festivals de Catalunya, Espanya, Polònia, Hongria, Itàlia o els Estats Units.

En l’àmbit del jazz ha dirigit les seves pròpies formacions i ha treballat amb músics com Lluís Vidal, David Xirgu, Dani Pérez, Manel Fortià, Pawel Kaczmarczyk, Stanislaw Slowinski o Taulant Mehmeti. Forma part de la BAO (Barcelona Art Orchestra) i de l’OMAC (Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya), i acompanya artistes de la cançó pop i tradicional com David Mauricio, Marala Trio, Clara Fiol o Selma Bruna. També ha col·laborat amb grups com Txarango o Els Pets.

Enregistraments

Ha realitzat enregistrament amb diverses formacions de l'àmbit del jazz, pop, cançó i música d'arrel.

Trajectòria

 

 

Docència

És professor de violí jazz i combo a l'ESMUC des del 2018, i al Taller de Músics (ESEM i Escola) des del 2017. Ha impartit tallers i masterclasses d'improvisació, jazz i música moderna per a instruments de corda fregada al Conservatori de Bellaterra, al Conservatori de Tortosa i al Barcelona Fiddle Congress.