Àlex Cassanyes

Departament de Jazz, Flamenco, Música Moderna i d'Arrel

acassanyes@esmuc.cat

Àlex Cassanyes

Compositor i arranjador.

Formació

Llicenciat en composició per l’Escola Superior de Música de Catalunya, també va rebre classes de l’arranjador italià Duccio Bertini, el compositor americà John Hollenbeck i el compositor/arranjador alemany Florian Ross.

Premis

Guardonat internacionalment en quatre ocasions, Àlex Cassanyes guanya el 1er premi al "Annual Young European Bigband Composer Competition" a Copenhagen l’any 2013.

L'estiu de 2014 guanya el 1er premi al "XXVII Concorso Internazionale de Composizione per Orchestra Jazz" dins el marc del Festival de Jazz de Barga a Itàlia. També a finals de 2014 guanya el 1er premi al concurs d'arranjaments del XXXVè Festival Internacional de Jazz de Granada.

L’any 2019 va ser guardonat amb el 1er premi al “Esko Linnavali Big Band Composition Competition” a Helsinki (FI), organitzat per la UMO Jazz Orchestra, i al mateix any va ser finalista del “31º Concorso Internazionale di Arrangiamento per Orchestra Jazz” al Barga Jazz Festival (IT). El seu arranjament va ser interpretat per la Barga Jazz Orchestra i el trompetista Dave Douglas.

Trajectòria

L’any 2017 va participar a Florida (EUA), al simposi de la ISJAC (International Society of Jazz Arrangers and Composers) com a ponent i on la seva música va ser comentada per la compositora de jazz americana Maria Schneider. L’any 2019 també va participar al simposi que es va celebrar a Greeley, CO.

Un dels seus projectes més rellevants és l'Àlex Cassanyes Big Band Project, una formació de 18 músics que recentment ha col·laborat amb la cantant Anna Roig fent el projecte de La Tendresse (2019-2021).

El primer disc de l’ACBBP va sortir l’any 2018 amb el nom de The Garden of Eden.

L’any 2021 la discogràfica Underpool Records va editar el disc “Composició II”, música original escrita per nonet de jazz. També el 2021 l’Àlex va participar en una producció amb la coneguda big band alemanya NDR Big Band.

Docència

Actualment és professor a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i a l’Escola de Música de Vilafranca del Penedès.

Enllaços