Formació

Alba Roca estudia violí amb Jesús Badia, Eva Graubin, Sergio Prieto i Corrado Bolsi. S’especialitza en la interpretació de la música antiga i violí barroc amb Emilio Moreno i segueix els cursos d’interpretació barroca al Departament de Música Antiga del Conservatori Superior CNR de París.

Concerts

Ha tocat amb prestigioses orquetres i formacions internacionals dedicades a la interpretació històrica com: Le Concert des Nations, Les Arts Florissants, Le Concert Français, Gli Incogniti, l’Assamblée des Honnestes Curieux, Vespres d’Arnadí, Al Ayre Español, L’Orquestra Barroca Catalana, l’Orquestra Barroca de Sevilla, El Concierto Español, Acadèmia 1750, Concerto Soave, Le Café Zimmerman, La Fenice… i ha gravat per Alia Vox, Arsis, Harmonia Mundi, Alpha, Mirare i Zig-Zag Territoires.

Trajectòria

L’any 2001 funda el Quartet Albada, formació amb la qual ha estat vinculada fins l’any 2010.

Ha estat codirectora artística del Festival de Música Antiga de Berga durant els anys 2009 i 2010.

Docència

En l'àmbit docent, és professora de violí i música de cambra del Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona. Des de l'any 2007 imparteix classes de violí barroc dins l'Aula de Música Antiga que impulsa aquest mateix centre amb alumnes provinents de diferents punts de l'Estat espanyol i de l’estranger.

Actualment és professora de violí barroc a l’ESMUC.